'omalovažavaju ivanac'

Batinić traži objašnjenje zbog izjave o dva ruska tenka u pratnji kamiona s otpadom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Radnici Čistoće odvoze odvojeno prikupljeni papir
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Milorad Batinić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Kandidat za gradonačelnika, Neven Bosilj, predstavio svoj program
01.04.2022.
u 09:18
Da je Hrvatska više država, a manje slučajna, mi bi odlagali otpad u Ivancu tako da bi policija išla ispred, a kamion iza - sporna je izjava zamjenika direktora Čistoće
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić zatražio je od varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja objašnjenje izjave Saše Avirovića, zamjenika direktora Čistoće, tvrtke u većinskom vlasništvu Grada Varaždina, izrečene na konferenciji o uporabi energenata iz otpada održanoj 25. ožujka u Zagrebu.

U Ivancu napominju da je Avirović, u kontekstu prozivki građana Banfice o tome da smeće i pelene bacaju kroz prozor i o načinima na koji vidi rješenje problema odvoza i odlaganja tzv. varaždinskog otpada, izjavio: "Da je Hrvatska više država, a manje slučajna, mi bi odlagali otpad u Ivancu tako da bi policija išla ispred, a kamion iza. Ako ne bi riješila policija, kupili bi dva ruska tenka. Sad ih imate na sniženju u Ukrajini, pa bi s njima išli ispred, a mi iza. I mogli bi odvoziti svoj otpad u Ivanec. Ali mi to ne možemo jer Hrvatska ne pokazuje baš sva obilježja države". 

Osim zbog te, Batinić se Bosilju obratio i zbog još nekih izjava o Gradu Ivancu i Ivkomu.

- Ovakav istup samo potvrđuje nastavak krajnje omalovažavajućeg odnosa varaždinskih struktura prema građanima Grada Ivanca, i osobito Jerovca - priopćili su u Gradu Ivancu. 

- Bez obzira na složenost problematike odvoza i sanacije otpada, izjavu zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića smatram neprimjerenom te ću zatražiti i očitovanje direktora Čistoće Zorana Sveteca. S obzirom na osjetljivost tematike, apeliram na primjerenu komunikaciju svih koji su na bilo koji način uključeni u rješavanje pitanja odvoza i sanacije otpada - komentirao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj izjavu zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.