za one duboka džepa

Batmobil bi na dražbi mogao požnjeti 'više milijuna'

Foto: Reuters/PIXSELL
Batmobil bi na dražbi mogao požnjeti 'više milijuna'
30.11.2012.
u 18:28
Batmobil je prava ikona popularne američke kulture i Hollywooda. Teško je staviti cijenu na takvo nešto, kazao je direktor aukcijske kuće
Pogledaj originalni članak

Originalni model batmobila iz 1966., koji se pojavio u televizijskom serijalu o slavnom stripovskom junaku Batmanu, početkom sljedeće godine naći će se na dražbi u Arizoni, piše Reuters.

Slavno vozilo ponudit će 19. siječnja u Scottsdaleu aukcijska kuća Barret-Jackson koja je specijalizirana za prodaju luksuznih automobila.

– Batmobil je prava ikona popularne američke kulture i Hollywooda. Teško je staviti cijenu na takvo nešto – kazao je glavni direktor kuće Craig Jackson koji se nada da će Batmanovo oklopno vozilo njegovoj tvrtki donijeti višemilijunski iznos.

Automobil je zasnovan na konceptu Lincoln Future iz 1955., a osim u serijalu, u filmskoj adaptaciji o superjunaku ulicama Gotham Cityja vozio ga je i glumac Adam West 1966. godine. Vjeruje se da bi neki od ljubitelja limenih ljubimaca za njega mogao izdvojiti iznos veći od 4.6 milijuna dolara. Upravo je tu cijenu na aukciji 2010. godine postigao James Bondov Aston Martin DB5 iz 1964.

>>Novi trend stiže iz stripova: modne ikone su Batman i Superman

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JS
ja sam gladan
21:44 30.11.2012.

To si bu kupil naš premijer, to mu je životna želja.