UGRIZLA DJEČAKA

Bavarska: Ispraznili jezero u potrazi za nasrtljivom kornjačom

Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL
Bavarska: Ispraznili jezero u potrazi za nasrtljivom kornjačom
12.08.2013.
u 21:56
Kornjača je ugrizla 8-godišnjeg dječaka prerezavši mu Ahilovu tetivu. Cijelo selo je na nogama
Pogledaj originalni članak

Bavarsko selo Irsee bilo je potpuno mirno sve do prošlog tjedna, kada je kornjača ugrizla osmogodišnjeg dječaka koji se kupao u lokalnom jezero. Sada seljani pokušavaju uhvatiti kornjaču, motivirani između ostalog i nagradom od 1000 eura koju im je za hvatanje vodene životinje obećao načelnik, piše Spiegel.

Mladom Andreasu iz Bonna, koji je bio s roditeljima na odmoru, kornjača je ugrizom prerezala Ahilovu tetivu. Prebačen je u bolnicu te će sedam tjedana morati nositi gips. No, ne želi se osvetiti kornjači koja ga je napala.

- Molim vas, nemojte nauditi kornjači. Trebalo bi je staviti u zoološki vrt - apelirao je Andreas.

Mještani u početku nisu bili sigurni što je izazvalo ranu. Medicinska ekipa prvo je mislila da je dječak stao na bocu, no zbunjivalo ih je obilno krvarenje, kao i količina boli koju je rana izazvala. Liječnik je zaključio da je rana mogla biti uzrokovana jedino ugrizom. Fotografije su poslane Zoološkom institutu u Münchenu, gdje su zaključili da je krivac takozvana nasrtljiva kornjača iz SAD-a ili Kanade. Pretpostavlja se da je riječ o egzotičnom ljubimcu kojeg je vlasnik pustio u divljinu nakon što je postao prevelik za brigu.

Dječak je ugrizen u ponedjeljak, a jezero je u četvrtak zatvoreno za kupače. Kornjača koju još nitko nije vidio dobila je i nadimak - Lotti. Cijelo selo je na nogama, a načelnik Andreas Lieb naredio je da se jezero isprazni - 20 milijuna litara vode ispumpano je, a sva riba prebačena je u obližnje jezero. Ne bude li kornjača uhvaćena, jezero će ostati prazno sve do idućeg ožujka.

>> Mali Austrijanci: Napao nas je dvometarski krokodil iz Drave!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.