U Kijevu

Bear Gylls je ponudio Zelenskog kockicom čokolade: Tjelohranitelji se uplašili da ga pokušava ubiti

Foto: @beargrylls/Instagram
Bear Grylls i Volodimir Zelenski
Foto: @beargrylls/Instagram
Bear Grylls i Volodimir Zelenski
Foto: @beargrylls/Instagram
Bear Grylls i Volodimir Zelenski
28.03.2023.
u 11:41
Nekoliko slavnih osoba posjetilo je Ukrajini od početka rata i upoznalo predsjednika Volodimira Zelenskog. Među njima je i Bear Grylls koji je krajem prošle godine tamo snimao dokumentarni film. Pri upoznavanju pokušao je Zelenskog ponuditi čokoladom, što za ukrajinski tjelohranitelji brzo zaustavili u strahu da ga pokušava otrovati
Pogledaj originalni članak

Dok je krajem prošle godine britanska televizijska zvijezda Bear Grylls snimao dokumentarni film u Ukrajini susreo se i s predsjednikom Volodimirom Zelenskim. Tom mu je prigodom ponudio čokoladu. Predsjednikovi zaštitari zabrinuli su se bi ga Britanac mogao pokušati otrovati. Predsjednik je morao odbiti ponuđeni slatkiš za slučaj da je riječ o pokušaju atentata. "Sve razumijem. Inače sam tako probijao led sa drugim svjetskim vođama", rekao je Grylls u emisiji Good Morning Britain. Grylls je tako primjerice jeo lososa s bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Tijekom posjeta Ukrajini Britanac je svjedočio šteti koja je nastala ruskom invazijom i susreo stanovnike čiji su životi zauvijek promijenjeni. Kako je sam rekao, cilj je filma bio upoznati pravu osobu koja stoji iza uloge predsjednika, saznati kakav je Zelenski kao čovjek. S ukrajinskim je predsjednikom razgovarao u ratnim zločinima za koje optužuje Rusiju, a koji uključuju seksualno zlostavljanje i prisilnu deportaciju djece. Zelenski je tom prilikom rekao kako ga je rat naučio u kojoj mjeri ljudi iz različitih zemalja dijele iste vrijednosti, uključujući ljubav prema djeci.

Od početka rata Zelenski je odvojen od obitelji. To osobito teško pada njegovom 9-godišnjem sinu, koji svakog dana nosi vojnu uniformu. Zelenskog je Grylls opisao kao "izrazito skromnog, staloženog i fokusiranog" i dodao kako je posjet predsjednikovom tajnom bunkeru bilo iskustvo "nalik na filmove o Jamesu Bondu".  "Svi koje sam upoznao u Ukrajini rekli su da je potpuno nebitno je li im se Zelenski sviđao ili ne prije rata. Sada je cijela zemlja zajedno i svi stoje iza njega", govori Grylls u emisiji. Usporedio je ukrajinskog predsjednika i Winstona Churchilla, rekavši da ostavljaju sličan dojam čvrstoće. "Zelenski, kao i svi ostali Ukrajinci kaže da su sve zaustavili, svoje živote, ambicije, obitelji, posao, budućnost i snove. Sve to zbog jednog cilja, da obranimo našu domovinu. U tome se krije naša moć", prenosi Grylls riječi predsjednika Zelenskog. Osim Gryllsa i druge su zvijezde posjetile Ukrajinu i upoznale Zelenskog. Među njima je Orlando Bloom koji je pohvalio stoičku prirodu ukrajinskog predsjednika piše The Telegraph.

VIDEO: Šef ukrajinskih kopnenih snaga, general Oleksandr Syrskyi: 'Cilj je eliminirati što više neprijatelja'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.