italija

Beppe Grillo: Berlusconi bi bio kao 'Duce'

Foto: Marco Balostro/Milestone Media/PIXSELL
Beppe Grillo: Berlusconi bi bio kao 'Duce'
04.06.2013.
u 11:16
Grillo napada sve koji ga kritiziraju, a Berlusconija vidi kao opasnog diktatora.
Pogledaj originalni članak

RIM – Silvio Berlusconi bi bio kao Duce ako bi se izravno glasovalo za predsjednika republike, drži čelnik Pokreta pet zvijezda (M5S) Beppe Grillo, koji napada i novinare, a posebno televiziju. Grillo održava mitinge na Siciliji uz potporu kandidata njegova pokreta na lokalnim izborima te napada novinare, stranke, vladu, šefa države i prijedloge izbornog zakona prema kojem bi se šefa države biralo izravno, a ne kao sada u parlamentu.

Silvio Berlusconi htio bi biti „izabran predsjednik – duce“, kaže Grillo, dakle nedodirljivi vođa kao što je to bio fašistički čelnik Benito Mussolini. Grillo drži kako bi Talijani na predsjedničkim izborima glasovali za Berlusconija. Na svome blogu je napisao kako bi „predsjednički sustav, ako bi ga se ostvarilo, poslužio za izbor Berlusconija princa i ducea, a čime bi se ostvario plan kvazimasonske lože P2 Licija Gellija“. Naime, Licio Gelli, veliki meštar kvazimasonske tajne lože P2, koja je raspuštena, planirao je sedamdesetih godina izbor jakog čovjeka na položaju šefa države jer je smatrao da je Italiji potrebna čvrsta ruka. Grillo smatra da Berlusconi provodi planove Licija Gellija.

Istodobno čelnik M5S napada i novinare koji pišu loše o pokretu jer ga, kako kaže, žele oblatiti i obezvrijediti te za državnu televiziju RAI kaže kako troši 200 milijuna eura dobivenih od poreznih obveznika, a nije nepristrana. Zapravo, Grillo napada sve koji ga kritiziraju, a Berlusconija vidi kao opasnog diktatora.

>> Grillo ljut na birače: Političari koje su izabrali odvode Italiju u propast

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.