DRŽAVNIČKI SUSRET

Berlusconijev spektakl za ruskog predsjednika

25.08.2003.
u 00:00
Ruska mornarica u posjet NATO-vim podmornicama
Pogledaj originalni članak

RIM - Talijanski premijer Silvio Berlusconi ugostit će ruskog predsjednika, Vladimira Putina od 29. do 31. kolovoza u svojoj ljetnoj vili Cerosi na Sardiniji. Prije Putinova privatnog posjeta stići će u talijanske vode tri ruska ratna broda, tehnološki najnaprednije jedinice ruske flote iz Crnog mora. To su admiralski brod krstarica bacač raketa "Moskva", duga 186 metara s posadom od 400 ljudi, razarač "Smetlivy" i potporni brod "Ivan Bubnov". Predstavnici ruske ratne mornarice susrest će se s talijanskim kolegama tijekom Putinova boravka na Sardiniji. Posebna je zanimljivost "bliski" susret s bivšim neprijateljem. Naime, ruski će brodovi krstariti kraj otoka Maddalene, sjeverno od Sardinije, gdje je NATO-va baza s nuklearnim podmornicama.

Berlusconi osobno priprema velik događaj, brine se za svaki detalj. U vili je napravljen velik amfiteatar od 450 kaktusa svih vrsta, podignute su posebne sjenice.

Premda je svake godine tijekom ljetnog odmora u svojoj vili primao najbliže suradnike na dogovor o poslovima što ih očekuju od rujna, sada je otkazao svima, kako bi bio koncentriran na pripremu spektakla kojim želi fascinirati Putina. Primio je samo ministra unutarnjih Giuseppea Pisanua i ministra za odnose s parlamentom Carla Giovanardija). Bio je i na strogoj dijeti i već je smršavio šest kila. U vili s njime su samo supruga Veronica, djeca Eleonora i Luigi, te majka Rosa.

Putin s najužim suradnicima odsjest će u vili. Tu su i dodatne zgrade za tjelohranitelje, cijeli prostor je kontroliran i posebnim fotoćelijama koje, kažu, mogu razlikovati ljude od životinja, te je još rezervirano 100 soba u okolnim hotelima za ostali dio pratnje moskovskog čelnika. Putin dolazi sa suprugom i dvjema kćerima.

Pogledajte na vecernji.hr