REAKCIJA MINISTARSTVA

Beroš o nedostatku respiratora u Varaždinu: Odmah smo osigurali pet respiratora

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Beroš o nedostatku respiratora u Varaždinu: Odmah smo osigurali pet respiratora
22.04.2021.
u 14:36
U trenutku kada je signalizirano iz OB Varaždina da nedostaju tri respiratora, istog trena smo reagirali i putem naše mreže koordinatora osigurali pet respiratora, 3 iz KBC-a Zagreb i 2 iz KBC-a Sestre milosrdnice, rekao je Beroš
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo zdravstva reagiralo je na natpise u medijima da je u Općoj bolnici Varaždin nastala kriza zbog nedostatka respiratora.

– U trenutku kada je signalizirano iz OB Varaždina da nedostaju tri respiratora, istog trena smo reagirali i putem naše mreže koordinatora osigurali pet respiratora, 3 iz KBC-a Zagreb i 2 iz KBC-a Sestre milosrdnice. Ovom prigodom, zahvaljujem se ravnateljima tih bolnica kao i našim koordinatorima na terenu koji su, kao i uvijek, osigurali u vrlo kratkom roku potrebne uređaje. Zahvaljujem oporbi na brizi. Naši pacijenti niti u jednom trenutku nisu ostali bez respiratora, poglavito tijekom COVID-19 epidemije, a neće niti sada – izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

U priopćenju dodaju kako se unatoč pritisku na zdravstveni sustav, naše bolnice uspješno nose sa svim potrebama oko zbrinjavanja COVID-19 bolesnika.

– Međutim, svi naši napori su uzaludni ako se ne pridržavamo epidemioloških mjera. Stoga, apeliram na sve građane, a posebno mlade da poštuju mjere koje nisu osmišljene da bi ikome ograničavale slobodu već da nas sve zaštite od ove bolesti koju ne smijemo omalovažiti. Iako smo već pomalo umorni od mjera koje nam ograničavaju život, bilo bi šteta da nadomak 'starog normalnog' izgubimo strpljenje. Umjesto toga, izdržimo još malo, poštujmo mjere, cijepimo se i nastavimo život punim intenzitetom čim prije – dodaje Beroš.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
14:53 22.04.2021.

Imamo Hrvatsku i nemamo dovoljno respiratora.