26 pozitivnih

Beroš o COVID potvrdama u zdravstvu: Samo 32 djelatnika su odbila testiranje

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Beroš o COVID potvrdama u zdravstvu: Samo 32 djelatnika su odbila testiranje
05.10.2021.
u 19:06
Zaštita zdravlja pacijenata i zaposlenika imperativ je hrvatskog zdravstva i Vlade Hrvatske - stoji u tvitu.
Pogledaj originalni članak

Ministar Vili Beroš objavio je koliko je zdravstvenih djelatnika bilo pozitivno u testiranju, te koliko ih se odbilo testirati. Podsjećamo, od jučer su uvedene COVID potvrde u zdravstvu. Oni djelatnici koji nisu cijepljeni moraju se testirati. 

- Jučer do kraja dana, kod svih testiranih djelatnika zabilježeno je 26 pozitivnih. Od njih gotovo 7.000 tek 32 je odbilo testiranje. Nove brojke iznova potvrđuju opravdanost COVID potvrda u bolnicama. Zaštita zdravlja pacijenata i zaposlenika imperativ je hrvatskog zdravstva i Vlade Hrvatske - stoji u tvitu. 

 

Uvođenje COVID potvrda u zdravstvo mnogi nisu prihvatili te smatraju to kršenjem svojih prava zbog čega su jučer i danas neki prosvjedovali ispred KBC Zagreba.

VIDEO: U nekoliko gradova prosvjedi ispred bolnica zbog uvođenja Covid potvrda, Berošu vikali: “Izdaja! izdaja!”

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar razbojnik404
razbojnik404
19:21 05.10.2021.

To treba pretvoriti u točno u 32 otkaza. Takvi neodgovorni nemaju sto tražiti u blizini pacijenata.

MP
marinko.przolica
19:22 05.10.2021.

Bilo bi korisno znati koliko je cijepljenih pozitivno... No taj narativ im ne treba pa ga skrivaju... Prije koji mjesec javili su koliko je cijepljenih u staračkom domu bilo pozitivno, no nakon toga ništa. Sumnjam da ih nema...

KO
Korumpirani
19:27 05.10.2021.

Strah ih je testirati pelcovane jer bi onda tek vidjeli neučinkovitost pelcanja. Sad ih treba tužiti svi koji se zaraze u bolnicama jer sad su samo oni krivi jer ne žele testirati pelcovane