PORAZNI REZULTATI

Beroš pozvao predstavnike Komore na radni sastanak u povodu ankete o nezadovoljstvu liječnika

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Inicijativa mladih liječnika Hrvatske organizirala prosvjed ispred Ministarstva zdravstva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: SJednica Vlade RH
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Hrvatskog liječničkog sindikata i Hrvatske liječničke komore
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije povodom obnove Klaićeve bolnice
09.02.2023.
u 14:56
Radni sastanak Ministarstva i HLK održat će se sljedeći tjedan. Cilj je odrediti daljnji smjer prema dobivanju sveobuhvatnog pregleda zadovoljstva djelatnika u zdravstvenom sustavu
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo zdravstva pozvalo je Hrvatsku liječničku komoru na radni sastanak idući tjedan kako bi razgovarali o rezultatima ankete koja je pokazala veliko nezadovoljstvo liječnika. Poručio je to ministar Vili Beroš u reakciji na sinoć objavljene rezultate ankete koju je liječnicima ponudilo šest krovnih strukovnih organizacija. 

"Samo jedan nezadovoljan liječnik u javnom zdravstvenom sustavu dovoljan je razlog da se upravljanje ljudskim resursima u zdravstvu dodatno analizira i unaprijedi. To je također, jedan od motiva zbog kojeg je Ministarstvo zdravstva pristupilo sveobuhvatnoj reformi zdravstva. Provedena anketa Hrvatske liječničke komore, u suradnji s HLS-om, HUBOL-om, KoHOM-om i Inicijativom mladih liječnika, u svrhu dobivanja aktualnih podataka o zadovoljstvu liječnika, također može biti alat za unapređenje upravljanja ljudskim resursima u zdravstvu. Odaziv na anketu od 41 posto pokazuje određeno nezadovoljstvo među liječnicima, no moramo uzeti u obzir i činjenicu da više od pola liječnika nije pristupilo anketi. Isto tako važno je stvoriti potpunu sliku o rezultatima ankete odnosno da li liječnici koju su nezadovoljni rade unutar javnog ili privatnog zdravstvenog sustava, u kojem dijelu je to nezadovoljstvo zastupljeno s obzirom na dob liječnika, razinu zdravstvene zaštite, razinu obrazovanja, razinu položaja unutar sustava i slično.

VIDEO Liječnici KBC-a Zagreb o istodobnoj transplantaciji srca i jetre 

Stoga je Ministarstvo zdravstva pozvalo Hrvatsku liječničku komoru na radni sastanak idući tjedan kako bismo se detaljnije upoznali s provedenom anketom i rezultatima i zajedno s ostalim dionicima odredili daljnji smjer prema dobivanju sveobuhvatnog pregleda zadovoljstva djelatnika u zdravstvenom sustavu čime ćemo ostvariti i čvrste temelje za donošenje potrebnih rješenja na tom planu", stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva. 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

T2
Tomo_20
20:35 09.02.2023.

Tako bi mu trebalo bit prezime!!

DP
Dpejakovic2
23:56 12.02.2023.

To su isti oni koji očekuju darove kad im dođeš na pregled. S obzirom da rade more prekovremenih nakon 16 i 20h zanima me kad ćemo moći doći na pregled recimo u 23 ili 1-7 ujutro kad oni odrađuju sate. Čast onima koji nisu takvi.