hrvanje u petrinji

Bez Vlade Lisjaka obilježili 30. godina njegove zlatne olimpijske medalje

Foto: Antun Petračić/Pixsell
Vlado Lisjak,Petrinja,proslava,hrvanje
Foto: Antun Petračić/Pixsell
Vlado Lisjak,Petrinja,proslava,hrvanje
Foto: Antun Petračić/Pixsell
Vlado Lisjak,Petrinja,proslava,hrvanje
Foto: Antun Petračić/Pixsell
Vlado Lisjak,Petrinja,proslava,hrvanje
Foto: Antun Petračić/Pixsell
Vlado Lisjak,Petrinja,proslava,hrvanje
04.08.2014.
u 08:20
Točno tri desetljeća poslije najvećeg pojedinačnog uspjeha petrinjskog hrvanja jučer navečer obilježena je povijesna Lisjakova pobjeda, kao i 66. godina hrvanja u Petrinji
Pogledaj originalni članak

Petrinjac Vlado Lisjak osvojio je zlatno odličje 3. kolovoza 1984. na 23. Olimpijskim igrama u Los Angelesu. U završnoj borbi skupine do 62 kilograma za samo 57 sekundi tuširao je favoriziranog Finca, aktualnog svjetskog prvaka Tapija Sipile.

Istoga datuma tri desetljeća od toga najvećeg pojedinačnog uspjeha petrinjskog hrvanja, jučer navečer je na strunjači na otvorenom obilježena povijesna Lisjakova pobjeda, kao i 66. godina hrvanja, od osnivanja HK Radnik. Ljetnoj priredbi pod pokroviteljstvom grada, jednoj od manifestacija proslave Lovrenčeva u Petrinji 2014. nije nazočio slavljeni olimpijac.

– Zahvaljujem se na pozivu, na žalost, zbog pojačanih poslovnih obveza uzrokovanih početkom održavanja Svjetskog juniorskog prvenstva u hrvanju u Zagrebu, gdje je Hrvatski hrvački savez organizator i domaćin natjecanja, nisam u mogućnosti prisustvovati svečanosti organizatorima iz HK Petrinja napisao je Vlado Lisjak, direktor hrvatske hrvačke reprezentacije, koji radi u Zagrebu, a stanuje u Petrinji.

U pozadini izostanka navodne su nesuglasice između njega i novog vodstva petrinjskog kluba, čiji su hrvači večeras bili uspješniji u ogledu sa selekcijom Hrvatske, sportašima iz zagrebačkih klubova Lokomotive, Hrvatskog dragovoljca, Metalca i Like.

Oko 400 gledatelja vidjelo je filmove o povijesti hrvanja u svome gradu, najuspješnije pojedince i televizijsku snimku veličanstvene olimpijske pobjede Lisjaka u SAD-u. Na večeri hrvanja istupili su član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora Ivan Lovreković, predsjednik HK Petrinja Vinko Kadečka i gradonačelnik Darinko Dumbović. Vlado Lisjak mu je rekao da će ovaj petak nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća i osobno preuzeti nagradu koja mu se dodjeljuje u povodu Dana grada i blagdana zaštitnika sv. Lovre.

 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.