IZRAEL NE POSUSTAJE

Biden i Sunak zvali Netanyahua nakon novih smrtonosnih udara u Gazi: 'Ovo je hitni prioritet'

Foto: MOHAMMED SALEM/REUTERS
Palestinians arrive at Rafah after being evacuated from Nasser hospital
Foto: MOHAMMED SALEM/REUTERS
Palestinians arrive at Rafah after being evacuated from Nasser hospital
Foto: BASSAM MASOUD/REUTERS
Smoke rises during an Israeli ground operation in Khan Younis
16.02.2024.
u 01:00
Sunak je ponovio da bi "neposredni prioritet trebali biti pregovori o humanitarnoj pauzi kako bi se omogućilo sigurno oslobađanje talaca i olakšala isporuka mnogo više pomoći u Gazu, što bi dovelo do dugoročnijeg održivog primirja".
Pogledaj originalni članak

Britanski premijer Rishi Sunak poručio je u četvrtak svojem izraelskog kolegi Benjaminu Netanyahuu da je hitni prioritet pregovorima doći do dogovora o humanitarnom primirju u Pojasu Gaze, objavio je Downing Street.

Sunak, koji je telefonski razgovarao s Netanyahuom, ponovio je da bi "neposredni prioritet trebali biti pregovori o humanitarnoj pauzi kako bi se omogućilo sigurno oslobađanje talaca i olakšala isporuka mnogo više pomoći u Gazu, što bi dovelo do dugoročnijeg održivog primirja", pojasnio je glasnogovornik.

"Premijer je rekao da je Ujedinjeno Kraljevstvo duboko zabrinuto zbog gubitka civilnih života u Gazi i potencijalno razornog humanitarnog utjecaja izraelskog vojnog upada u Rafah", prepuni grad u južnom dijelu Pojasa Gaze, dodao je.

Do ovog razgovora došlo je nakon što je Izrael u četvrtak izveo novi val smrtonosnih udara na južni dio ovog palestinskog teritorija. "Mora se učiniti više" kako bi se ublažila ograničenja isporuke pomoći i osiguralo da UN-ove i humanitarne agencije mogu doći do civila u potrebi diljem Pojasa Gaze, dodao je Sunak u razgovoru.

VEZANI ČLANCI:

Šef izraelske vlade obećao je u srijedu navečer "snažnu" operaciju u Rafahu nakon što se omogući civilnom stanovništvu da napusti ovaj grad. Američki mediji su javili da je s izraelskim premijerom u četvrtak navečer razgovarao i američki predsjednik Joe Biden. Razgovor je trajao 40-ak minuta, ali Axios nije naveo nikakve njegove pojedinosti.

VIDEO Video s kacige izraelskog vojnika

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar fidelio
fidelio
07:11 16.02.2024.

Etničko čišćenje u punom sjaju. Završno rješenje za problem Izraelskog lebensrauma.