nuklearno oružje

Biden: Koristit ćemo i silu kao posljednje sredstvo protiv Irana

Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS
U.S. President Joe Biden holds a meeting with baby formula manufacturers in Washington
Foto: Chris Kleponis - Pool via CNP
President Joe Biden visits CIA headquarters
Foto: Chris Kleponis - CNP
President Joe Biden participates in a meeting with Governors to discuss efforts to protect access to reproductive health care
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
U.S. President Biden meets with Mexican President Andres Manuel Lopez Obrador at the White House in Washington
14.07.2022.
u 06:28
Iran niječe da želi razviti nuklearno oružje te tvrdi da je njegov nuklearni program isključivo u miroljubive svrhe.
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će upotrijebiti silu kao posljednje sredstvo kako bi spriječio Iran da se domogne nuklearnog oružja, na početku putovanja po Bliskom istoku.

Govoreći u intervjuu za izraelski TV kanal 12 koji je snimljen prije nego što je napustio Washington u utorak, ali je emitiran u srijedu, Biden je rekao da će zadržati iransku Islamsku revolucionarnu gardu (IRGC) na popisu američkih stranih terorističkih organizacija (FTO) čak i ako to uništi nuklearni sporazum s Iranom iz 2015.

Upitan znače li njegove prethodne izjave, gdje je rekao da će spriječiti Teheran da se dokopa nuklearnog oružja, da će upotrijebiti silu protiv Irana, Biden je odgovorio: "Ako je to posljednje sredstvo, da."

Iran niječe da želi razviti nuklearno oružje te tvrdi da je njegov nuklearni program isključivo u miroljubive svrhe.

Teheran je 2015. sklopio sporazum sa šest velikih sila prema kojem je ograničio svoj nuklearni program u zamjenu za oslobađanje od gospodarskih sankcija.

Bivši američki predsjednik Donald Trump istupio je iz sporazuma 2018. i ponovno nametnuo oštre sankcije Iranu, što je nagnalo Teheran da počne kršiti nuklearna ograničenja sporazuma oko godinu dana kasnije.

Dosadašnji napori da se oživi sporazum nisu uspjeli.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

PV
prcko.vita
08:33 14.07.2022.

Ako me neće CIA naganjati, imam kupon u Lidl za pempas u pola cijene, ako zanima dedu Bajdena. Jako kvaliteta i trajnost.

DU
Deleted user
13:43 14.07.2022.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će upotrijebiti silu kao posljednje sredstvo. Znači Amerika želi biti agresor kao i drugim državama čiji teritorijalni integritet je već narušila skrivajući se za demokracijom i međunarodnim institucijama koje je sama osnovala.

SR
Srbin2
07:00 14.07.2022.

Mason: misliš ono kada su im od 110 ispaljenih tomahawka oborili 93? To su bili panciri, ne s400.