pohvalio kolindu

Bill Clinton u Srebrenici: Gradonačelnik Srebrenice napravio je dobar potez kad je pozvao Vučića

Foto: Reuters/PIXSELL
bill clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
bill clinton
Foto: Klix
srebrenica_clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
bill clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
bill clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
Srebrenica
Foto: Reuters/PIXSELL
Vučić Srebrenica
Foto: Reuters/PIXSELL
Vučić Srebrenica
11.07.2015.
u 20:04
Bill Clinton u Srebrenici je komentirao napad na Aleksandra Vučića te pohvalio hrvatsku predsjednicu...
Pogledaj originalni članak

Bill Clinton stigao je u Srebrenicu kao osobni izaslanik predsjednika SAD-a Baracka Obame. Za RTL je Clinton komentirao napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića. Pohvalio je i govor hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

- Prije svega žalim zbog toga. Vjerujem da je možda došao malo kasnije, nakon što je počela molitva, ili da je samo išao na komemoraciju, ovo se ne bi dogodilo. Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa  od onog što je bilo rečeno tamo, ova ovdje gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga vidjeli. Ipak mislim da je gradonačelnik Srebrenice napravio dobar potez kad ga je pozvao - rekao je Clinton. Kada je upitan da komentira ulogu Hrvatske u očuvanju mira i stabilnosti u regiji, Clinton je pohvalio predsjednicu.

- Prije svega, vaša je predsjednica ovdje danas održala izvrstan govor, mislim da jako dobro predstavlja Hrvatsku na mjestima koja sam ja mogao pratiti. Ali mislim da, budući je Hrvatska bila populacijom manja među trima zaraćenim stranama, ali budući da ste mnogo propatili u balkanskim ratovima, mislim da ste u jedinstvenoj poziciji da podržavate hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH, a onda da utječete na mišljenje bosanskih Srba i Bošnjaka, da im date predodžbu koliko nova i drugačija budućnost može biti ako djelujemo zajedno, umjesto da se cijelo vrijeme sukobljavamo jedni s drugima - zaključio je Clinton.

>>Vučića u Srebrenici gađali bocama i kamenjem: 'Moja ruka Bošnjacima ostaje ispružena'

>>'Preda mnom su usamljenost i bol preživjelih kao i obitelji svih žrtava...'

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

Avatar mason
mason
20:34 11.07.2015.

Hihi nagazili vucica,opet napadnuto srpstvo.

Avatar Lutkica
Lutkica
23:03 11.07.2015.

ajde sve je dobro prošlo, samo su jednom tipu malo popucale naočale

Avatar helada
helada
20:38 11.07.2015.

Ne slažem se s Clintonom da je gradonačelnik trebao zvati Vučića. Ne sjećam se da je Vučić ikada povukao svoju izjavu iz 1995. Ovakav se incident itekako mogao očekivati. Clinton pojma nema.