karamarko iz krapine

'Bilo koji zakon koji je izglasan i bit će na snazi, HDZ će pobijediti'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Karamarko
13.02.2015.
u 19:24
Predsjednik HDZ-a kritizirao je donošenje Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor
Pogledaj originalni članak

Najprije je bila riječ o tome da su Radimira Čačića htjeli amputirati od mogućnosti da se kandidira. Ne znam, to je toliko neozbiljno da bi bilo neozbiljno i komentirati. Mogu samo reći samo jednu stvar. Bilo koji zakon koji je izglasan i bit će na snazi, HDZ će pobijediti, poručio je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko iz Krapine.

Karamarko se osvrnuo na današnje izglasavanje Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor. Pojasnio je zbog čega su zastupnici HDZ-a napustili sabornicu prije izglasavanja.

– Zbog konfuzije koju iskazuje vladajuća koalicija. Nakon svaka dva, tri dana mijenjaju svoja stajališta. Prihvaćaju amandmane pa odbacuju, pa djelomično i tako dalje. Prema tome, dobili smo jedan nakaradni zakon koji je sklepan na brzinu. Jedino što u njemu jest dobro ono je što smo mi uveli – preferencijalno glasovanje, jedan kandidat. Mi bismo bili možda čak i za dva, ali evo sad je tako kako jest – istaknuo je Karamarko ocijenivši da je zakon trebalo donijeti konsenzusom, nakon dulje rasprave s opozicijom.

Komentirao je i izjavu američkog veleposlanika koji je rekao kako nije prikladno da hrvatski gospodarstvenici idu u Moskvu na gospodarski forum.

– Mogu reći da smo mi apsolutno za razvoj odnosa sa svim državama na svijetu, poglavito u ovom gospodarskom dijelu s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Ali u ovoj specifičnoj situaciji kada se svijet lomi upravo na Ukrajini, mi kao zemlja članica NATO saveza moramo znati kako i na koji način se treba ponašati. Doista nije primjereno da se u ovom trenutku ide ondje – rekao je predsjednik HDZ-a.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

DA
Djeca_Arbata
21:01 13.02.2015.

Zoki i ekipa još uvijek žive u uvjerenju da smo nesvrstani...doduše nema više summita nesvrstanih, nema velikih faca nesvrstanih. Neki otišli sa kormila svojih država milom, a neki i silom, a neki i odapeli...Uglavnom, previše ih je za nabrajati...Eto, zato Zoki i ekipa ne kuže da smo trenutno u NATO paktu, da smo članica Europske Unije i da kao takvi ne možemo raditi što nam se prohtije...ali ima vremena...

Avatar zabadalo5
zabadalo5
21:06 13.02.2015.

I vrijeme je! Dosta je bilo bande kukurikavaca i Zorana Milanovića!

PR
propalismoFranjoskroz
00:03 14.02.2015.

Ako se pojedinac osudjen za kriminal ne moze kandidirati, pa kako se moze sluzbena stranka kriminalaca kandidirat?