Sunce, kiša, snijeg...

Bit će svega: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Bit će svega: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
11.11.2016.
u 09:34
Na sjeverozapadu Hrvatske u nedjelju se očekuje sunčano vrijeme, no s niskim temperaturama
Pogledaj originalni članak

Hrvatsku danas očekuje promjenljivo i pretežno oblačno. Mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu te na zapadu unutrašnjosti, a do kraja dana i drugdje, kada će u gorju biti susnježice i snijega. Ponegdje i obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Potkraj dana zapuhat će sjeverni vjetar, a na sjevernom Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, a na Jadranu 13 i 17 °C, javlja DHMZ.

Sutra će u prvom dijelu dana biti umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom, u nizinama i susnježicom, a u gorju snijegom. Zatim sa zapada postupan prestanak oborina, a ponajprije na Jadranu i razvedravanje. Puhat će slab i umjeren sjeverni, u Dalmaciji i Slavoniji i jak sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna između 2 i 7, na Jadranu 10 i 15 °C.

Na sjeverozapadu Hrvatske u nedjelju se očekuje sunčano vrijeme, no s niskim temperaturama. Jutro će biti u minusu nekoliko stupnjeva dok se preko dana može očekivati temperatura od 4 stupnja °C. Na istoku zemlje moguće je oblačno vrijeme uz malo snijega, a temperature će se kretati oko nule.

U Istri će nedjelja biti oblačna s malom količinom kiše, a najviša temperatura ponegdje će biti i 11°C. Slično vrijeme očekuje se i u Dalmaciji, no bez kiše. Temperatura bi trebala biti slična.

>> Na Sljemenu pada snijeg, a mogao bi pasti i u nizinama

>> Ekstremne temperature i količine oborina: Evo kakva zima nas očekuje

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DH
dalibor.hren
09:49 11.11.2016.

Za takvu prognozu - od snjega do sunca itd. ne treba stručnjak!

ZW
zweistein
10:30 11.11.2016.

vakula je rek'o!!!!

G4
G_4
12:48 11.11.2016.

Ma jooj najavljuju kišu od utorka, a tek je danas počelo da polako pada. Sve te prognoze uzimam sa rezervom.