Zakasnili s odlukom?

'Bit će teško balzamirati tijelo Huga Chaveza'

Foto: Reuters/PIXSELL
'Bit će teško balzamirati tijelo Huga Chaveza'
14.03.2013.
u 09:11
Prvotni plan da se tijelo bivšeg venezuelskog predsjednika Huga Chaveza balzamira možda neće biti ostvaren. Prijelazni predsjednik Venezuele Nicolas Maduro kazao je da je prva procjena stručnjaka kako bi taj proces mogao biti "vrlo težak".
Pogledaj originalni članak

Prvotni plan da se tijelo bivšeg venezuelskog predsjednika Huga Chaveza balzamira možda neće biti ostvaren. Prijelazni predsjednik Venezuele Nicolas Maduro kazao je da je prva procjena stručnjaka kako bi taj proces mogao biti "vrlo težak", piše CNN.

Maduro je kazao da su stručnjaci rekli kako se odluka o balzamiranju trebala donijeti "mnogo ranije". Nije objasnio zašto se odluka trebala donijeti ranije ni koje su to poteškoće u balzamiraju Chavezova tijela, ali je dodao da će bivši predsjednik uvijek ostati u kolektivnom sjećanju građana Venezuele.

– Imat ćemo komandanta u trajnom sjećanju, posebno one generacije koje su čule, dodirnule ga i vidjele. Moramo držati živima njegovu pojavu, glas i razmišljanje – rekao je Maduro. Chavez je umro ranije ovog mjeseca u 59. godini nakon dugotrajne bitke s rakom.

Maduro je nakon smrti rekao da će tijelo balzamirati i izložiti kao što su javnosti izložena tijela bivših revolucionarnih vođa Vladimira Lenjina i Mao Ce-tunga. Izbori za predsjednika Venezuele održat će se 14. travnja, a Maduro je u ponedjeljak ispunio dokumente kojima je i službeno postao kandidat.

Sve o smrti Huga Chaveza pratite na našem specijalu

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TO
tombston
21:05 14.03.2013.

opet mi je moj srpski brat obrisao tekst, izgleda ha hrvati mnogo bre vole srpske novinare kad ih bre toliko ima u vecernjem, pa ispada da su to srpske vecernje novosti.