USKOK na potezu

Bivši gradonačelnik Garešnice prijavljen zbog zloporabe ovlasti

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Bivši gradonačelnik Garešnice prijavljen zbog zloporabe ovlasti
27.01.2011.
u 12:00
Općinsko državno odvjetništvo iz Daruvara priopćilo je kako je prijavu proslijedilo USKOK-u
Pogledaj originalni članak

Nakon kriminalističkog istraživanja policijski djelatnici uputili su Općinskom državnom odvjetništvu u Daruvaru prijavu protiv Milana Sužnjevića, bivšeg SDP-ova gradonačelnika Garešnice, i Mirka Klara, bivšeg pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Grada Garešnice – potvrdio nam je glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved. Osim da je riječ o osnovanoj sumnji u počinjenje kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti, glasnogovornik nije želio otkriti bilo kakve detalje iz prijave uputivši nas da se obratimo mjerodavnom Državnom odvjetništvu. Slobodanka Radulović, općinska državna odvjetnica u Daruvaru, potvrdila je da su od policije primili spis, no o njemu nisu odlučivali nego su ga proslijedili USKOK-u, koji će odlučiti ima li ili nema elemenata za pokretanje kaznenog postupka.

Uplate na privatni račun

Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da se Sužnjevića i Klara sumnjiči da su zajedno počinili jedno kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, a Sužnjevića se dodatno sumnjiči da je samostalno počinio još dva kaznena djela također zloporabe položaja i ovlasti. Zajedno ih se sumnjiči da su zloporabili položaj i ovlasti na način da su zabranili primjenu suglasnosti o zapljeni na Sužnjevićevu plaću, koju je zbog nepodmirenog kredita zatražila Slatinska banka. Sužnjevića se nadalje sumnjiči da je kao gradonačelnik 2007. i 2008. s ciljem da sebi i svom stranačkom kolegi Vilku Pajanu, bivšem predsjedniku garešničkog SDP-a, pribavi protupravnu imovinsku korist naložio da Grad Garešnica u više navrata uplati novac na privatne račune, a što je u računovodstvu Grada prikazano i knjiženo kao tekuća donacija SDP-u. Sumnju u ispravnost ovakvih poteza prvi je iskazao sadašnji HDZ-ov gradonačelnik Velimir Žunac, te o sumnjivim indicijama obavijestio policiju i Državno odvjetništvo.

SDP nema svoj račun

Milan Sužnjević odbacuje sumnje tvrdeći da nije počinio nikakvo kazneno djelo i da će to dokazati. Potvrdio je da je pročelnik Klar doista spriječio da mu banka sjedne na plaću.

– Bio sam jamac jednoj gospođi koja svoj kredit nije uredno servisirala, pa je banka poslala zahtjev da se rate skidaju s moje plaće – ističe, dodajući da je gospođa u to vrijeme još pregovarala s bankom te da je zbog toga prolongirao vraćanje kredita. U međuvremenu su, kaže, pregovori propali i on danas od svoje mirovine uredno otplaćuje gospođin kredit. Što se pak imovinske koristi tiče, tvrdi da ni za lipu nije oštetio gradski proračun.

– Jedini razlog što je novac uplaćen na moj žiroračun i tekući račun bivšeg predsjednika SDP-a je taj što garešnički SDP nema svoj račun. Kako bi se izbjeglo da novac završi na stranačkom računu u Zagrebu, s kojeg ga moramo dugo čekati, uplatili smo ga na naše račune, no nitko ništa nije otuđio i svaka kuna je utrošena na ono za što je trebala bila namijenjena – tvrdi Sužnjević, dodajući da iza svega stoji HDZ koji želi pokazati da lopovluka ima i u SDP-u.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar tovar
tovar
19:41 07.02.2011.

To miki, radi svoj posao, odmah u bajbukanu s njim i ka*karati ga do besvjesti.

Avatar tovar
tovar
14:11 28.01.2011.

Odmah u Remetinec s njim i dobro ga iskarati!

KO
kompa
15:03 27.01.2011.

eh u S-amoD-rpiP-are a krade ma dajte najte..