Koprivničko-križevačka županija

Bivši pročelnik Antolić najavljuje radni spor, župan ga se ne boji

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Županija
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Mladen Antolić
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Darko Koren
04.01.2014.
u 13:30
Do 10. siječnja bit će raspisan natječaj za nove pročelnike novooformljenih upravnih odjela
Pogledaj originalni članak

Preustrojem koprivničko-križevačke županijske uprave broj upravnih odjela s 2. siječnja smanjen je s osam na šest. Župan Darko Koren (HSS) u roku od osam dana mora raspisati natječaje za nove pročelnike upravnih tijela.

‘Namjestili uvjete’

“Smjena” je najteže pala Mladenu Antoliću (HDZ), sad već bivšem županijskom pročelniku za prosvjetu, kulturu, znanost i sport, koji tvrdi da se zbog traženih uvjeta, kao inženjer i profesor fizike, neće više moći natjecati za tu ili bilo koju drugu pročelničku poziciju.

- Prihvatio bih mjesto zamjenika novog pročelnika, ali župan me ne želi. Iz prvog ranga službenika stavili su me u četvrti i to u odjel financija koje nisu moja struka. U školstvu sam proveo 30 godina, a u Županiju sam došao 2007. godine na poziv tadašnjeg župana Josipa Friščića. Osjećam se jako loše jer nisam ničime doprinio da mi to rade. Vodio sam najveći resor, iza sebe imam rezultate koji mi svi priznaju, ali ne i nadređeni - kazao je jučer Antolić, naglasivši da nitko, osim njega, od dojučerašnjih pročelnika nije pao s prvog ispod trećeg ranga službenika.

Zbog svega, priznaje, razmišlja o pokretanju radnog spora, ali odluku će donijeti nakon što vidi rješenje o opozivu i konzultira se s odvjetnicima.

Župana Korena je naljutilo što Antolić uopće bilo što govori za javnost o preustroju.

‘Nema nikakve osvete’

- On za to nije ovlašten i nije isključeno da ćemo protiv njega pokrenuti disciplinski postupak. Nije u poziciji da bira gdje će raditi i inženjer je fizike, ali ne i profesor. Ne bojim se ničega, radni spor je za ljude - rekao je župan.

Odlučno je odbacio nagađanja da sve to ima veze s tim što se prije više od godinu dana verbalno sukobio s dr. Karmen Antolić, bivšom šeficom koprivničkog HSS-a i Mladenovom suprugom, ili zato što bi on bio “Friščićev čovjek”.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
11:52 05.01.2014.

Kad sam prije pet godina iskusio dobrobiti mobinga i kad sam nakon 25 godina proboravljenih u jednoj firmi "sporazumno" raskinuo ugovor o radu postavljao sam si slična pitanja kao gosp. Antolić. Neke stranice u životu treba zatvoriti, pogledati u naprijed i stvoriti si uvjete svojom sposobnošću i radom. Privatni poslodavac te neće držati zbog tvoje političke orjentacije već zbog koristi od tvog rada. Ono što je bilo više se neće vratiti. Ono što me je život naučio je da nema osobe koja nije zamijenjiva.

YO
yocko
17:12 05.01.2014.

Koren se u sve razume ko Marica u krivi k...c. on ima isto fax završen kao i njegov kum Hrg,to bi trebalo provjeriti i eto vam matrijala.

RU
ruzmarin00
10:47 08.01.2014.

mršić ga je zritnul čim je dobil priliku....