Nikoga nije briga

Bivši Spomen-dom stoji 1,8 mil. kuna godišnje, a državi se "fućka"

Foto: 'Photoshop'
'ulama_mlm_zag_080110'
Foto: 'Photoshop'
' '
Foto: 'Photoshop'
' '
02.04.2010.
u 09:20
Ovih su dana u Kumrovcu bili ferijalci, koji bi rado od bivše zgrade policije napravili omladinski hostel.
Pogledaj originalni članak

Ovih su dana Kumrovec posjetili članovi Ferijalnog saveza Hrvatske, koji su zainteresirani za zgradu bivše policije koja u središtu Kumrovca zjapi prazna već pet godina. Zgrada u kojoj su nekad stanovali mladi policajci ima kuhinju, prostoriju za sastanke i čak 18 soba sa 40 do 50 ležajeva te bi bila idealna za hostel.

Pismo namjere

Općini su poslali pismo namjere te su općinari bili u Ministarstvu turizma.

– Uz pomoć koalicijskog partnera HSS-a i Vlaste Hubicki bili smo u Ministarstvu i primio nas je savjetnik Darko Till. Predočili smo mu ideju i njima se ona svidjela – rekao nam je načelnik Kumrovca Dragutin Ulama.

S Povjerenstvom Ureda za upravljanje državnom imovinom Kumrovčani su raspravljali i da dobiju na korištenje državnu zgradu nekadašnjeg Turističko-informativnog centra koju bi rado pretvorili u prostore za udruge te o sportskim terenima sagrađenima 1987. za Univerzijadu, koji 20 godina zjape prazni.

 – Na tim objektima potrebna su ulaganja barem od nekoliko milijuna kuna i tražili smo da nam ih daju na koncesiju od barem 25 godina. Nijedan investitor ne bi ih želio ni taknuti na rok od godinu dana – rekao je Ulama, dodajući da za Partijsku školu, Spomen-dom boraca i Titovu rezidenciju nema nikakvih dodatnih informacija o privatizaciji.

Državna sramota

– Sramota je i za državu da im samo hladni pogon Spomen-doma sa još 20-ak zaposlenih koji, nažalost, ništa ne rade, stoji 1,8 mil. godišnje. U Ministarstvu znanosti to ne znaju i "fućka" im se. A kad pozovemo HDZ da nam pomogne u rješavanju problema naših "mrtvih kapitala", uvijek nas odbiju i ne žele ići s nama u državne institucije – kaže Ulama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NO
norivrganji
16:15 05.04.2010.

E moj Ulama..pa niti HSS Hubicki ti nebi pomagala da nema osobni interes. A kaj se tiče prvog susjeda, saborskog zastupnika Škvorca, pa se dobro zna. *ZNA SE* da on nezna ni kakvu bu penziju dobil, a kamoli da ga interesira nekaj kaj bi služilo za opće dobro. Zato moj Ulama uzdaj se use i u svoje kljuse. Čestitam ti na svemu kaj si do sad napravil, a pomogli ti buju i dalje \"mali\" ljudi z velikim srcem.

DH
dalibor.hren
19:04 05.04.2010.

Portijsku školu bi trebala obnoviti Jadranka Kosor. Bila je najbolja učenica...

OB
-obrisani-
21:22 06.04.2010.

Partijsku školu si je trebao uzeti SDP,pa obnoviti zgradu i sve u Kumrovcu.Ionako se vole hvaliti stečevinama.Ali ne .Oni su takve objekte ostavili lokalnoj jedinici,za razliku od zgrada,kao što je \"kockica\" , zgrada na Iblerovom trgu i nebrojeno drugih na atraktivnim lokacijama,koje danas iznajmljuju.Sada bi to ruglo drugi trebali baštiniti i obnavljati drugi,a zahvaljujući Partijskoj školi danas mnogi jedu kruh bez motike,po svim strankama.