STRAŠNO!

Bizarna smrt u Brazilu: Tijekom kuhanja pomirisala papričicu i završila u komi

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Bizarna smrt u Brazilu: Tijekom kuhanja pomirisala papričicu i završila u komi
02.09.2023.
u 19:35
Doktori su u bolnici identificirali cerebralni edem zbog kojeg joj je oteknuo mozak
Pogledaj originalni članak

Brazilka Thais Medeiros (25) preminula je nakon bizarne alergijske reakcije zbog koje je završila u komi gotovo šest mjeseci. Mlada žena je bila izložena mirisu ljute čili papričice u trenutku kad je kuhala večeru zajedno sa svojom obitelji i dečkom. Ona je pomirisla papričicu, što je dovelo do iziritiranog grla nakon čega je završila u bolnici.

Doktori su u bolnici identificirali cerebralni edem zbog kojeg joj je oteknuo mozak. Vrlo brzo nakon toga 25-godišnjakinja je završila u komi i nije dolazila k svijesti.

Vjeruje se kako je 25-godišnjakinja bila alergična na ljutu čili papričicu bez da je to znala. Thaisova prerana smrt naglašava ozbiljne posljedice koje alergijske reakcije mogu izazvati, navodi The News.

Alergije - zdravstveni problem

Velik broj ljudi pati od alergija, te je nužno paziti na svoje zdravlje. A ako ste alergični na pelud, simptome osjećate i duže nego prije. Dr. Clifford Bassett, direktor Centra za alergije i astmu New York rekao je za Insider kako je razlog tome veći broj peludi u zraku te duža topla sezona. Istaknuo je kako je, prema studiji objavljenoj u 2021., razina peludi u zraku porasla za oko 20 posto u posljednja tri desetljeća zbog klimatskih promjena.

VIDEO: Preminuo legendarni Jimmy Buffett poznat po hitu 'Margaritaville'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.