Lešinarski turizam

Bizarni turizam: nude posjet BiH pod nazivom \"Mladićevo nasljeđe\"

Foto: AFP/PIXSELL
Bizarni turizam: nude posjet BiH pod nazivom \"Mladićevo nasljeđe\"
Autori mf/VLM, luc
10.03.2012.
u 19:25
Nešto slično se događalo i u okupiranom Podunavlju 90-tih nakon pada Vukovara kada su novosadske \"turističke\" agencije dovodile \"turiste\" u Vukovar
Pogledaj originalni članak

Britanska internet stranica namijenjena ponudi neobičnih putovanja www.politicaltours.com u svoju ponudu uvrstila je turu i po Bosni i Hercegovini i Srbiji, ali ovo ništa ne bi bilo neobično da se ne radi o krajnje bizarnoj ponudi koja obuhvaća spavanje u Srebrenici, obilazak sarajevskih brda odakle je pucano na glavni grad BiH, pa čak i ono odakle je strojnicom \"tukao\" i ruski pisac Edvard Limonov

Cijeli paket posjeta \"znamenitostima\" BiH košta 2400 funti u što je uključeno razgledavanje podzemnih tunela izgrađenih u Titovo vrijeme te tunel kojega su Sarajlije iskopali što im je bila jedina veza s ostalim svijetom za srpske trogodišnje opsade.

Lešinarski turizam, kako su ga već neki mediji u Britaniji nazvali, kako je planirano, počinje krajem ožujka obilaskom mjesta kojim se svrgnuti libijski lider Moamer Gaddafi kretao posljednjih dana svog života, a uz BiH, u \"turističku rutu\" uvrštena je i Srbija gdje je planiran posjet sudu u kojemu je haaški bjegunac Ratko Mladić boravio do deportacije u Haaški tribunal.

Turisti ovog bizarnog turizma u Srbiji će moći razgovarati sa srpskim nacionalistima i desničarima koji se protive ulasku Srbije u EU i posjetiti kafić \"Luda kuća\" u Beogradu u koji je zalazio Radovan Karadžić.

Londonska agencija paket aranžman za Srbiju i BiH naziva \"Mladićevo nasljeđe\", a pokrivaju je – Lois Sell, bivši zaposlenik britanskog Ministarstva vanjskih poslova i Kate Adie, bivša dopisnica BBC-a s prostora bivše Jugoslavije.

Nešto slično se događalo i u okupiranom Podunavlju 90-tih nakon pada Vukovara kada su novosadske \"turističke\" agencije dovodile \"turiste\" u Vukovar i uz \"porciju vojničkog graha\" pokazivali \"što su ustaše napravile\".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
19:39 10.03.2012.

Degutantno ali ako lokalni mogu dobiti nekakav novac iz toga barem će biti neke koristi. Nama je loše, BiH je još i gore.

ST
Stjepan
19:41 10.03.2012.

...tamo gdje novac govori, svaki drugi govor je previše!

K1
k1milica
19:36 10.03.2012.

gledati istinu je bizarno, citati je iz novina je normalno