malezija ga traži

Bjegunca uhićenog na Plesu možda će bičevati

Foto: AFP/PIXSELL
Bjegunca uhićenog na Plesu možda će bičevati
27.11.2012.
u 18:56
Odvjetnik uhićenog svim će silama pokušati spriječiti njegovo izručenje Maleziji jer mu tamo prijeti fizičko kažnjavanje
Pogledaj originalni članak

Felix Sebastian Gaiser (38), za kojim je raspisana međunarodna Interpolova tjeralica, uhićen je 15. studenog u zagrebačkoj zračnoj luci na Plesu. Gaiser je, prema malezijskoj optužnici, u jednom noćnom klubu u gradu Bangsaru 5. prosinca 2011. staklenom kriglom ozlijedio oko direktoru prodaje Yahooa Ashvinu Dannyu Holtkampu (25).

Iako je Gaiser cijelo vrijeme poricao krivnju, malezijsko je pravosuđe protiv njega podiglo optužnicu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, zbog čega po tamošnjim zakonima može biti osuđen i na kaznu bičevanjem. Ozljede koje nastaju tijekom bičevanja izuzetno su teške pa mu sudac može izreći kaznu od maksimalno šesnaest udaraca. U tom se slučaju optuženika veže na posebno pripremljenu spravu i kožnim bičem ga se udara po goloj stražnjici. Od samo nekoliko udaraca na tijelu ostaju trajni ožiljci, a ako ih je više, to osobu može učiniti i trajnim invalidom.

Gaiser se na međunarodnoj tjeralici pojavio nakon što ga je sudac suda u Kuala Lumpuru pustio uz jamčevinu od 15.000 američkih dolara kako bi proveo blagdane sa svojom obitelji u Njemačkoj, ali pod uvjetom da se u veljači sam pojavi na nastavku suđenja, što on nije poštovao.

>> Saudijski kralj poništio kaznu bičevanjem ženi koja je vozila auto

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar rajetin
rajetin
19:06 28.11.2012.

Kakva je ovo neukusna ilustracija? Uredniče, jesi li se raspametio?

MA
master
19:53 27.11.2012.

Neke od ovakvih mjera trebale bi se primjenjivati i na na sim kriminalcima i cijelo drustvo bi imalo koristi.

Avatar commentator
commentator
20:12 27.11.2012.

Jadan neće moći sjediti od 16 udaraca.