Nagrade

Bjelovar dobio čak 49 Hlapićevih zvijezda

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
hlapic
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
hlapic
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
hlapic
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
hlapic
22.01.2014.
u 14:21
Svečanost je uveličao poznati glumac Goran Navojec koji je Hlapićima grada Bjelovara podijelio pohvalnice i bedževe
Pogledaj originalni članak

Na dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović povodom obilježavanja 100. obljetnice izdanja Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića održana je završna svečanost akcije Dobar kao Hlapić - dobrim djelima do Hlapićeve zvijezde.

Navojec zabavio mališane

Svečanost je uveličao poznati glumac Goran Navojec koji je Hlapićima grada Bjelovara podijelio pohvalnice i bedževe, te im je usput na zanimljiv način ispričao svoje dogodovštine i pikanterije sa snimanja istoimenog filma u kojemu tumači ulogu majstora Mrkonje. Nadalje im je savjetovao da ne slijede njegov primjer školskih nestašluka kada je zabušavao sa čitanjem lektire, a što ga je kasnije u obliku nadoknade sustiglo u već poodraslom životnom stadiju.

Isticanje dječje dobrote

Cilj ove akcije je istaknuti djecu koja svojim ponašanjem i djelovanjem pokazuju dobrotu, empatiju, altruizam i humanost baš poput književnog lika šegrta Hlapića, te su zaslužili da se na njih skrene pažnja te da ih se pohvali i istakne. Također je bila namjera afirmirati temeljne ljudske vrijednosti koje pridonose razvoju humanijeg društva u našoj zajednici. Prestižnu nagradu Hlapićeva zvijezda osvojilo je 49 bjelovarskih osnovnoškolaca.

>> Roman Ivane Brlić pun je svjetla i zato je Hlapić živ već stotinu godina

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.