USKORO SE VRAĆA

Blanka: Okrenula sam se Bogu, ali to nije za trač rubrike

Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Blanka: Okrenula sam se Bogu, ali to nije za trač rubrike
01.09.2013.
u 15:09
- Nikad nije kasno za vjeru u Boga. No, ne želim od toga raditi dramu, ne želim zbog toga dospjeti u trač-rubriku - poručuje Blanka.
Pogledaj originalni članak

Blanka Vlašić dolazi na zagrebački miting na kojem je u kolovozu 2009. godine preskočila 2,08 metara, što je njezin osobni rekord.

Dolazite na zaletište ili?

– Dolazim kao promotor mitinga. Sezonu sam završila prije svjetskog prvenstva u Moskvi. Ivana Brkljačić, direktorica mitinga, pozvala me da malo pomognem i eto dolazim – rekla je Blanka.

Prvi put na Hanžeku kao gledateljica?

– Ne, bila sam već 2005. godine kada sam operirala štitnjaču.

Sandra i ja skupa ćemo slaviti

Lani također niste aktivno nastupali, ali vas nije bilo na zagrebačkog mitingu?

– Jako me boljela noga pa nije imalo smisla dolaziti i mučiti se. Da sam mogla, došla bih. Pa Zagreb je moj omiljeni miting.

Svjetsko prvenstvo u Moskvi gledala je na televiziji. Pobijedila je Ruskinja Svetlana Skolina. Jeste li iznenađeni?

– Nije to za mene bilo iznenađenje. Znala sam da je opasna ove sezone. Kada se na početku sezone povukla s mitinga i otišla pripremati u Moskvu, znala sam da je spremna za zlato. Znala je to i Ana Čičerova, ali je imala problema s ozljedom. Probala je na iskustvo, ali nije išlo – rekla je Blanka.

Bronca je osvojena s preskočenih 1,97 metara.

– Očekivala sam više drame u visu – rekla je.

Nažalost, drama je samo kada Blanka skače.

– Stvarno? Onda se moram što prije vratiti. Nema smisla da nema drame – rekla je Blanka.

Je li vas tijekom prvenstva u Moskvi prestala boljeti peta. Jeste li ipak mogli nastupiti?

– Ne. Ne bi mogla skakati. Još je bilo dobro na početku sezone kada bi bol prestajala nakon dva dana. Ali, nakon Monaca, mog posljednjeg nastupa ove sezone, boljelo me pet, šest dana, i to jako. Na toalet sam išla tako da sam stavila ručnik na pod i zdravom nogom se klizala do mjesta za nuždu. Eto, tako je gadno bilo – rekla je Blanka.

Mislite li da će vas petna kost prestati boljeti do početka sljedeće sezone?

– Pa tako bi trebalo biti. U sljedećoj sezoni želim nastupati potpuno zdrava. Čak ni moj nastup u dvorani nije "pod moram". Europsko prvenstvo u Zürichu je moj glavni cilj. Gledala sam povratnički nastup i pobjedu Jelene Isinbajeve u Moskvi. Takvo što želim i sebi u Zürichu.

Sandra Perković?

– Ona je moja dobra prija. Emotivno sam proživjela njezin nastup. Već nakon prvog hica, potekla je suza. Sandra je vrh. Vladarica diska. Znam kako je teško nositi teret favorita, ali ona ga nosi s lakoćom. Želim joj još puno takvih nastupa, ali i još nekoliko zajedničkih slavlja poput onog u Barceloni 2010. godine kada smo postale europske prvakinje – rekla je Blanka.

Usain Bolt?

– Čovjek koji vas nikad neće razočarati, a tu mislim na njegove rezultate, ali i na zabavu koju stvara. On je pravi showman. On je svjetski poznati sportaš i zbog njega je atletika na vrlo visokoj razini gledanosti. Znam neke ljude koje atletika uopće ne zanima, ali je gledaju zbog njega – rekla je Blanka.

Srpski atletičari bili su iznenađenje SP-a, osvojili su dvije medalje.

– Super. Drago mi je zbog moje prijateljice Ivane Španović. Oni su u posljednje vrijeme puno uložili u atletiku. Nama možda fali ta jedna podrška. Možda se i naši malo trgnu, imamo dosta talenata i bilo bi šteta da ne naprave velike stvari – rekla je Blanka.

U Beogradu će se sljedeće godine otvoriti i nova atletska dvorana.

Promijenila prehranu

– Odlično. Moći ću tamo na pripreme. Barem je blizu – rekla je Blanka koja svakog popodneva obavezno odlazi na kupanje:

– Malo sam promijenila ritam. Prošlih godina bi obavezno spavala popodne, a sada to vrijeme koristim za odlazak na plažu i kupanje. Malo mi je bilo neobično prvih sedam dana, ali sam se sad već naviknula i baš mi je super. Naravno, to ne znači da odmaram. Treniram ja kao da je sezona. Pitao me tata želim li odmor. Naravno da ne.

Promijenila je i prehranu.

– Sada jedem puno više mesa. Ramstek, biftek, plava riba, bijela riba, hobotnice kako bih ojačala krv – rekla je.

Samo, treba paziti na kilograme...

– Pazim, pazim, moram se malo udebljati, ali ne previše – istaknula je.

A priča o vjerskom obraćenju?

– Rado bih izbjegla to pitanje. Ne želim od toga raditi dramu, ne želim zbog toga dospjeti u trač-rubriku – rekla je Splićanka.

Ali stoji iza tvrdnje da se srami što je Bogu stalno okretala leđa.

– Sve što je napisala vjeroučiteljica na Katehetskoj ljetnoj školi stoji. To je bilo javno svjedočanstvo. Ne, ne ljutim se što je to napisala na blogu. Ponavljam, svi koji su bili tamo, to su mogli čuti - istaknula je Blanka.

U to što sad vjeruje u Boga nema ništa čudnoga, dapače.

– To i ja kažem. Nikad nije kasno. Samo da se od tog mog svjedočanstva sada ne naprave scene – rekla je za kraj Blanka.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.