BURA, JUGO. KIŠA...

Vakula nema dobre vijesti za produljeni vikend: Pripremite se i na pljuskove

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
Vakula nema dobre vijesti za produljeni vikend: Pripremite se i na pljuskove
04.10.2018.
u 22:02
Sutra je u većini zemlje moguća kiša, na Jadranu jako jugo, a ostatak tjedna trebao biti biti stabilniji i topliji
Pogledaj originalni članak

Iako je ovaj tjedan bio uglavnom sunčan, produženi vikend neće biti takav.

Kako najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula, već u petak slijedi jugo, a s njim i sve mnogobrojniji oblaci.

Petak će početi suhim i pretežno sunčanim vremenom, po nekim nizinama i maglom, na Jadranu burom, a završiti sa znatno više oblaka, osobito na Jadranu i područjima uz njega, gdje je kiša mjestimice moguća već poslijepodne, a sigurno će je u mnogim mjestima biti navečer, te osobito u noći na subotu.

Sutra će sunčano biti jedino u istočnoj Hrvatskoj, osobito u Podravini i Podunavlju.

U gorju će ih biti i prije, kao i na južnom dijelu sjevernog Jadrana, gdje je mjestimična kiša moguća već kasno poslijepodne, a sigurno će padati u noći na subotu, najprije na otocima, zatim i na obali, i to često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. U noći na petak ponovno će pojačati bura, koja će mjestimice, uglavnom podno Velebita, imati i olujne udare, a tijekom petka će zapuhati istočnjak i jugo, navečer gdjegod i jako, s olujnim udarima.

Relativno toplo bit će i u Dalmaciji, najprije uz buru, zatim sve jače jugo, koje će na otvorenome vjerojatno imati i olujne udare, pri čemu će i more biti sve valovitije, a nebo sve oblačnije.

Idućih dana bit će relativno toplo, ali na kopnu i znatno oblačnije, uz povremenu kišu, rjeđu u sjevernijim krajevima, gdje će ponegdje i izostati, osobito u subotu u istočnoj Hrvatskoj, dok su u unutrašnjosti Istre i Dalmacije mogući i obilniji pljuskovi.

Prema sredini novoga tjedna povećava se vjerojatnost stabilnijeg i sunčanijeg vremena, ne samo na kopnu nego i na Jadranu, gdje će najkišovitije i najvjetrovitije biti od petka navečer do nedjeljnog podneva, kada u nekim mjestima uz jako pa i još jače jugo, može pasti i više od ukupne količine kiše za cijeli listopad.

>> Razgovor s uglednim atmosferskim fizičarom Brankom Grisogonom o klimatskim promjenama

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

KU
kupatilo
23:51 04.10.2018.

Vakula je iz Pitomace a inace nije bas sav svoj.

AN
ante555
00:02 05.10.2018.

Ovaj Vakula se nalupetao gluposti o vremenskoj prognozi za pet života. Nista mu ne vjerujte ispadne uvijek sve suprotno.

Avatar von Šoštarić
von Šoštarić
22:43 04.10.2018.

Vakula,pojeo ga Drakula..:)