ZAMIJENILI UČITELJICU

Bojkot roditelja – idu u školu umjesto djece

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
roditelji
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
roditelji
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
roditelji
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
roditelji
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
roditelji
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
roditelji
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
roditelji
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
roditelji
20.01.2016.
u 12:00
Do pobune je došlo nakon što učiteljica III. c razreda OŠ Plokite nije izabrana na natječaju za stalni radni odnos
Pogledaj originalni članak

Učenici III. c razreda splitske Osnovne škole Plokite, njih 19, već dva dana ne idu na nastavu. Ogorčeni roditelji ne puštaju ih u školu jer njihova učiteljica Ana Domazet, koja je radila na određeno vrijeme, nije izabrana na javnom natječaju za stalni radni odnos, već je zaposlena druga učiteljica.

Javilo se 20 kandidata

– Ovo će biti treća učiteljica našoj djeci u tri godine. Školski odbor ne vodi računa o pedagoškim niti bilo kakvim drugim interesima naše djece! – tvrde roditelji čija su djeca početkom ove školske godine također promijenila učiteljicu jer su od dva treća razreda formirana tri.

– Bilo im je teško ostaviti svoju učiteljicu i prijatelje, a ni tada ni nas ni njih nitko o tome nije unaprijed informirao i nismo ih uspjeli pripremiti. Učiteljica Domazet bila je odlična, zahvaljujući njoj počeli su funkcionirati kao cjelina i jako su dobro prebrodili taj prijelazni period. Međutim, sada bi opet trebali ostati bez svoje učiteljice, što je još jedan nepotreban i suvišan šok – kažu roditelji koji umjesto svoje djece dolaze u školu nadajući se da će utjecati na promjenu odluke.

Ravnatelj Mate Vuković je na natječaju, na koji se javilo 20 kandidata, predložio upravo učiteljicu Anu Domazet, međutim Školski odbor se s time nije složio, a on je taj koji donosi odluku.

Kako su svi kandidati ispunjavali propisane uvjete, izabrali su učiteljicu koja ima najdulji staž na Zavodu za zapošljavanje.

“Mi smo u pravu!”

– Svjestan sam da se roditeljima ne mora svidjeti izbor nove učiteljice, ali to nije razlog da se djeci uskraćuje nastava, tim više što se možda nova učiteljica pokaže još kvalitetnijom. Da bi roditelj ostvario svoje želje za izbor učiteljice svoje djece trebalo bi izvršiti značajne promjene postojećih zakona. Školski odbor ne može retroaktivno promijeniti zakonski donesenu odluku. Iskreno se nadam daljnjoj dobroj suradnji s roditeljima na zadovoljstvo svih, a najviše na zadovoljstvo naših učenika – poručuje ravnatelj Vuković, no roditeljima ne pada na pamet odustati.

– To što kaže ravnatelj ne može nas zadovoljiti. Mi nikada nismo rekli da je odluka protuzakonita, ali Školski odbor nije vodio računa o interesima naše djece. Ne slažemo se da mi kao roditelji ne možemo utjecati na odluku. Školski odbor nam je poručio da je to njihov osobni stav, koji ne moraju obrazlagati, a riječ je o osobnim animozitetima prema našoj učiteljici. Pedagoški, moralno i ljudski, mi smo u pravu! Bojkot nastave se nastavlja! – poručio je Jurica Topić, predstavnik roditelja.

>> Učenici trećeg razreda bojkotirali nastavu: Vratite nam našu učiteljicu

>> Radim najljepši i najteži posao, osmjesi djece brišu tugu i bol

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.