i beba bolesna

Bolesnoj trudnici prijeti smrt, no zabranili joj pobačaj!

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Bolesnoj trudnici prijeti smrt, no zabranili joj pobačaj!
31.05.2013.
u 13:13
Vrhovni sud El Salvadora zabranio je ženi koja boluje od lupusa i prijeti joj zatajenje bubrega da pobaci dijete koje se razvija bez mozga
Pogledaj originalni članak

Tužna priča iz južnoameričkog El Salvadora potresla je mnoge borce za ljudska prava diljem svijeta. Tamo je, piše BBC, unatoč protivljenju ministarstva zdravlja i mnogobrojnih aktivista, Vrhovni sud 22-godišnjoj teško bolesnoj trudnici zabranio pobačaj iako je njeno, ali i zdravstveno stanje nerođenog djeteta, ozbiljno ugroženo.

Žena boluje od lupusa i prijeti joj zatajenje bubrega, a 26- tjedana stara nerođena beba razvija se bez cijelog mozga. Stanje je to koje se naziva anacefalija, a djeca koja se rode najčešće umiru ubrzo nakon dolaska na svijet.

 Bez obzira na sve te činjenice, u zemlji je abortus strogo zabranjen pa je nesretnoj ženi dopušteno samo da se podvrgne ranijem porođaju carskim rezom.

– To što su mi napravili nije u redu. Ostavili su me da patim cijelo ovo vrijeme u bolnici – kazala je ojađena trudnica iz bolnice u San Salvadoru. Aktivisti nisu propustili kritizirati ovakvu odluku vlasti te su još jednom podsjetiti kako prava nerođene djece nikako ne mogu biti ispred prava trudnica te kako bi abortus trebalo legalizirati.

>>VIDEO Sporne metode protivnika pobačaja

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.