provode unutarnji nadzor

Bolnica o Zagrepčanki koja tvrdi da joj nisu rekli da ima rak: Specijalistu se javila tek za 6 mjeseci

Foto: Boris Scitar/Vecernji list
Zagreb: Novoure?eni prostor za oporavak pacijenata Klinike za tumore KBC Sestre milosrdnice
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: KBC Sestre milosrdnice u iščekivanju pacijenata iz Siska i okolice
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: KBC Sestre milosrdnice u iščekivanju pacijenata iz Siska i okolice
17.02.2023.
u 11:37
Pacijentica je po završetku svih pregleda upućena, bez posebnih uputnica i listi čekanja, na pregled liječniku specijalistu za utvrđivanje i priopćavanje dijagnoze te određivanje daljnjeg tijeka liječenja i medicinskih postupaka, no ona se na pregled javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci, kažu u bolnici
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u javnost izašla priča o Zagrepčanki Lini Budak koja boluje od karcinoma dojke, a koja tvrdi da joj Klinika za tumore punih sedam mjeseci nije dala uvid u ključni nalaz koji je ukazao kako ima tešku malignu bolest, oglasili su se i iz KBC-a Sestre milosrdnice. Priopćili su kako je pacijentica Lina Budak upućena po obavljenim pregledima u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na javljanje liječniku specijalistu radi utvrđivanja dijagnoze i daljnjeg tijeka liječenja, što je ona učinila tek za šest mjeseci. 

– O pritužbama koje je iznijela u razgovoru za jedan portal sve činjenice utvrđuje Inspekcija ministarstva zdravstva i Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a Sestre milosrdnice – priopćeno je iz bolnice. 

– Pacijentica Lina Budak obratila se krajem studenoga prošle godine ravnateljstvu KBC-a Sestre milosrdnice s pritužbama u vezi s pregledima u Klinici za tumore. U našem pisanom odgovoru od 12. prosinca 2022. obavijestili smo je da će, ako odluči nastaviti liječenje u našoj klinici, biti poduzeto sve kako bi liječenje bilo što učinkovitije – kaže ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Davor Vagić i dodaje da je pacijentica po završetku svih pregleda upućena, bez posebnih uputnica i listi čekanja, na pregled liječniku specijalistu za utvrđivanje i priopćavanje dijagnoze te određivanje daljnjeg tijeka liječenja i medicinskih postupaka. Pacijentica Lina Budak na pregled se javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci, kažu u bolnici. 

– Pacijentica se odlučila za nastavak liječenja u drugim zdravstvenim ustanovama, a vezano uza sva događanja na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, na koja upućuje u svojim pritužbama, utvrdit će činjenice i dati pravorijek Inspekcija Ministarstva zdravstva u čijoj je nadležnosti cijeli predmet, kao i Povjerenstvo za unutarnji nadzor same bolnice – navode iz KBC-a Sestre milosrdnice. 

VIDEO Urušio se dio stropa na pedijatriji KBC-a Sestre milosrdnice. Bolnica: Riječ je o posljedici potresa

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar Idler
Idler
13:24 17.02.2023.

Dajte-najte....dok idete vadit krv jel vam sestra na šalteru veli kaj vam je il nalaz nosite svojemu doktoru ? Isto ak idete na rengen il ostalo...!

MA
marsovka
14:29 17.02.2023.

Kod kojeg se to specijaliste može otići bez uputnice i naruđbe??. To je obična laž.Ne može se doći ni običnom obiteljskom liječniku,nego zoves tel. ,pa se ne jave,odeš naručiš se i kad konačno dođeš doktor te ni ne pogleda, bulji u kompjuter .

PO
poluprovokator
12:32 17.02.2023.

Na njenoj sam strani, ali ako takav negativni nalaz radi pravila ostavljaju u sustavu da ga ne vidi pacijent nego bude dostupan liječniku specijalistu ostaje opcija da je ona mislila da je sve OK radi ostalih nalaza pa se nije nažalost žurila.