PRIVATNICIMA VIŠE JAVNOG NOVCA

Država gubi bitku s listama čekanja: HZZO na privatne klinike prebacio 100.000 pregleda

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Država gubi bitku s listama čekanja: HZZO na privatne klinike prebacio 100.000 pregleda
05.07.2024.
u 10:30
U prvih šest mjeseci HZZO je ugovorio 40.802 postupka s dvadeset privatnih zdravstvenih ustanova u vrijednosti dva milijuna eura. U lipnju je objavio novi natječaj za čak 61.100 postupaka

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
EPILOG TROVANJA MLADIĆA

Znamo krivca za trovanje; no tko je kriv za širenje panike i lažnih vijesti?

Pokazalo se da većina čitatelja, nakon tekstova koji su se često samo prenosili, naslova koji su bili 'nabrijavajući', gdje su se dizale jake emocije, nisu niti čitali sadržaj tekstova iako su u mnogima već i bila točna pojašnjenja i provjerene informacije, već su se dali u osude i žustre rasprave kao da vladaju problematikom i kao da su stručnjaci u svim područjima- kaže Ankica Mamić, komunikacijska stručnjakinja.



Komentari 16

ED
edvardl
12:43 05.07.2024.

Danas sam bio na fizikalnoj terapiji koljena, za koju sam čekao 5 i pol mjeseci. Bilo nas je svega nekoliko pacijenata, na tri fizioterapeuta, od kojih su dva, već oko 10h, otišli doma. Znači, doktori i fizijatri, UMJETNO stvaraju te duge liste čekanja, tako da dnevno imaju po 3-4 pacijenta, koje obrade u par sati i nakon toga su slobodni!

SS
simpatican.simpa
10:55 05.07.2024.

Ništa kod nas nije slučajno, sve je jako dobro isplanirano i sada se to provodi u djelo. Stvaranje kaosa , nesigurnosti i straha to su temelji koji se intezivno provode bez milosti.

TH
than
12:03 05.07.2024.

Sto je pa sada problem ? Nije pomoglo ni to sto su se iz osiguranja makli oni koji su otisli van ? Normalno da nije, jer ti nisu ni bili problem buduci da se ogromna vecina lijeci tamo gdje i radi ili plate kod privatnika.