ZLOČIN IZ 1993.

Bošnjak optužen zbog pokolja Hrvata

Bošnjak optužen zbog pokolja Hrvata
12.03.2010.
u 19:24
Prema navodima optužnice, Hodžić je u zaseoku Gaju zajedno s drugim pripadnicima Armije BiH izdao zapovijed za strijeljanje te sudjelovao u strijeljanju zarobljenih vojnika HVO-a koji su se prethodno predali.
Pogledaj originalni članak

Tužiteljstvo BiH podignulo je optužnicu protiv bivšeg časnika Armije BiH Nedžada Hodžića zbog zapovijedi da se strijeljaju zarobljeni Hrvati u Trusini kod Konjica 1993. godine. U priopćenju iz tužiteljstva BiH navodi se da je Nedžad Hodžić vodio napad odreda za posebne namjene pri stožeru vrhovnog zapovjedništva Armije Republike Bosne i Hercegovine "Zulfikar" 16. travnja 1993. godine u selu Trusina u kojem su ubijeni civili hrvatske nacionalnosti.

Prema navodima optužnice, Hodžić je u zaseoku Gaju zajedno s drugim pripadnicima Armije BiH izdao zapovijed za strijeljanje te sudjelovao u strijeljanju zarobljenih vojnika Hrvatskoga vijeća obrane (HVO-a), koji su se prethodno predali, kao i civila hrvatske nacionalnosti.

Tužiteljstvo BiH podiglo je u srijedu prvu optužnicu za ratni zločin u Trusini protiv trojice bivših pripadnika posebne postrojbe "Zulfikar" Armije BiH Mensura Memića, Dževada Salčina i Senada Hakalovića.

Istraga se još uvijek vodi protiv više osoba zbog prikrivanja zločina i zapovjedne odgovornosti, a među njima je i bivši načelnik glavnog stožera Armije BiH Sefer Halilović.

U Trusini je u napadu Armije BiH ubijeno 18 hrvatskih civila te zarobljena četvorica pripadnika HVO-a, dok je više osoba ranjeno među kojima i dvoje djece.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

PO
poirot
19:47 12.03.2010.

Ovaj članak još nije komentiran. Budi prvi i započni raspravu! Evo ja ću da započnem.Doista,što ste se ušutjeli?Što dalje?Van iz BiH,il ne van?Biti il ne biti?Eh da ste htjeli lijepo sa Srbima,sve bi mogli mi.Ali sada tako nubu išlo,bar dok se ne ispričate.

JU
Jurica1050
20:30 12.03.2010.

Skupa sa Srbima ? Takva ideja moze samo nekome tko nema ni zrno soli u glavi pasti na pamet. Skupa sa odmetnicim , pljackasima , ubicama - ne hvala. Mozda se mi trebamo ispricati za sva posjecena stabla u okolici Knina , razrusen Vukovar , opljackane Konavle , razorene hrvatske gradove unistene i zapaljene kuce i druga materijalna dobra na podrucju fantomske Krajine , pokradene traktore ( na kojima su bezbrizno odmetnici otisli u svoju otadzbinu nakon sto su vojno porazeni). No po obicaju Srbin je jako kratke pameti i misli za sve sto su pocinili da je vec i zaboravljeno.Uzgred po pitanju isprike vi Srbende treba te se ispricati svim narodima ex-Juge za svoje promasene snove o velikosrpskom carstvu zbog kog ste mnostvo zla na ovim prostorima pocinili zbog cega trebate materijalno i krivicno odgovarati. No znajte da ste nas do sad uspjeli vise puta prevarili ali novu sansu za istim necete vise dobiti.

JI
jimbeam
21:02 12.03.2010.

Hrvati i Bošnjaci su prirodni saveznici,svatko ko to ne vidi,slijep je pored očiju.Ovakvi slučajevi su incidenti a ne pravilo,nemojmo zaboravljat na konclogore koje je tzv herceg-bosna otvarala za Bošnjake po uzoru na one srpske,dok je njena vrhuška švercala sa Srbima uz pomoć Gojka Šupka pa sad imaju milijune...........prlić,šoljić i ostala ekipa veleizdajnika!