PREGOVORI RH-EU

Bošnjaković: Znatno smo bliži zatvaranju pregovora u lipnju

Foto: The European commission
Bošnjaković: Znatno smo bliži zatvaranju pregovora u lipnju
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
02.05.2011.
u 19:21
Do 12. ovoga mjeseca moramo navesti točne statističke podatke koji dokazuju da smo bitno smanjili broj neriješenih predmeta, napominje Bošnjaković.
Pogledaj originalni članak

– Sada smo bitno bliži zatvaranju pristupnih pregovora u lipnju – ustvrdio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nakon što je u Bruxellesu europskoj povjerenici za pravosuđe Viviane Reding predstavio drugi Vladin izvještaj o ispunjavanju mjerila za zatvaranje 23. poglavlja – pravosuđa i temeljnih prava.

– Glavninu smo posla već obavili, no u svakome od preostalih mjerila imamo još  štogod za učiniti. U trećemu Vladinu izvještaju, koji ćemo predati već 12. ovoga mjeseca, moramo navesti točne statističke podatke koji pokazuju da smo bitno smanjili broj neriješenih predmeta; zbog toga smo na sudovima povećali broj ljudi koji ih rješavaju. Moramo također pokazati da državno sudbeno i državno odvjetničko vijeće neovisno pripremaju imenovanja sudaca i državnih odvjetnika. Prevenciju i borbu protiv korupcije moramo nastaviti, ali na tome ionako radimo i imamo dobre rezultate – rekao je Bošnjaković.

Presude generalima Gotovini i Markaču i reakcije na njih u razgovoru nisu ni jednom riječju spomenute ”jer to nije dio mjerila u poglavlju 23”, ustvrdio je Bošnjaković.

Reding je hrvatskoj Vladi poručila da se usredotoči kako u posljednjim metrima utrke ne bi počinila kakvu pogrešku. Bošnjaković je, pak, uvjeren je da nikakve pogreške nisu više moguće.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

DU
Deleted user
22:21 02.05.2011.

Znatno smo bliži zatvaranju...hadezeovaca i sdpovaca

FE
feri
20:07 02.05.2011.

Nisu ni neče počiniti pogrešku to je jako dobro jer ipak dolazi dan kad če morat staviti na referendum e onda če vidjeti kako diše narod referendum referendum referendum!

LJ
ljp
20:04 02.05.2011.

Zaboravio si da je Pupovac bio u Njemackoj...Sta mislis sta je pricao u BRD.Mislis nesto pozitivno???? Moga si jucer viditi....