Ministar policije

Božinović: Hrvatska policija se zna nositi s kriznim situacijama

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Božinović: Hrvatska policija se zna nositi s kriznim situacijama
29.08.2018.
u 22:13
Hrvatska policija je jedna od najsposobnijih graničnih policija u Europi. To je 6500 vrhunski obučenih profesionalaca, kaže Davor Božinović
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da povećanje broja migranata nije zabrinjavajuće, jer Hrvatska ima jednu od najsposobnijih graničnih policija u Europi koja se zna nositi s kriznim situacijama.

"Hrvatska policija je jedna od najsposobnijih graničnih policija u Europi. To je 6500 vrhunski obučenih profesionalaca. Mi se znamo nositi s kriznim situacijama i svim izazovima s kojima se svakodnevno susrećemo", objavio je Božinović u srijedu na svom tweeteru.

Ranije je, gostujući na RTL-u, kazao da je broj migranata na hrvatskoj granici povećan, ali da "policija drži sve pod kontrolom".

Odbacio je i tvrdnje o brutalnosti hrvatske policije i uzimanju mobitela migrantima. "Hrvatski policajci rade po zakonu. Zakon je takav da policija štiti granicu od državnih migracija. Ne samo da je to hrvatski zakon, to je i šengenski zakon", objavio je RTL.

Božinović je kazao i da je ove godine policija otkrila 71 posto više kaznenih djela krijumčarenja ljudi preko granice nego prošle godine. "Kako policija djeluje efikasnije i snažnije se bori protiv krijumčara tako idu jači napadi na nas", kazao je Božinović.

Ustvrdio je i da Hrvatska zbog snažne granične policije ne razmišlja o postavljanju tzv. žilet žice, što je učinila Slovenija.

>> Oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
06:37 30.08.2018.

i te kako zna kad treba stati pred prosvjednike na markovu trgu....

DA
dalmos
23:36 29.08.2018.

Policija zna ali ti ne.

Avatar sindarela
sindarela
07:15 30.08.2018.

Mlati sve što joj dođe pod ruku Merkel hvali jer onda to nemora njena policija činiti znači mi radimo rabotu kako bi Njemačka bila čista i poštena