komentirao aktualnu situaciju

Božinović: Klubovi na otvorenom će raditi, ali unutra će se moći pod jednim uvjetom

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Božinović: Klubovi na otvorenom će raditi, ali unutra će se moći pod jednim uvjetom
26.06.2021.
u 11:14
Potom je, upitan o radu noćnih klubova, kazao kako će svi u klubove na otvorenom moći ući s ispunjenim jednim od tri uvjeta za digitalnu covid potvrdu.
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prisustvovao je obljetnici oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području, a nakon polaganja vijenaca, obratio se novinarima i odgovorio na aktualna pitanja. 

Prvo se osvrnuo na povećani broj zaraženih u Zadru. 

“Nažalost, potvrdilo se da je 7 osoba izravno zarazilo na košarkaškoj utakmici, a kao što su rekli iz Zadarskog zavoda, bilo je i drugih mjesta. Ono što je razlog za optimizam je činjenica da Zadar ima vrlo jaku i sposobnu epidemiološku službu s dr. Medićem. Mislim da kad govorimo o Zadru da će plod njihovog rada dovesti do toga da taj broj neće eksplodirati”, rekao je i napomenuo da smo turistička zemlja i dobrim dijelom ovisimo o dolasku stranih gostiju.

Apelirao je na sve lokalne vlasti, pritom misleći na stožere, da se angažiraju oko toga da se epidemiološka situacija na njihovom području kontrolira, piše N1.

Potom je, upitan o radu noćnih klubova, kazao kako će svi u klubove na otvorenom moći ući samo oni s covid potvrdom.

“Ono što je novo u odnosu na prošlu godinu, imamo cjepivo s kojim se možemo zaštiti, a imamo i vrlo jednostavne mehanizme kako kontrolirati cijeli događaj. Digitalnu covid potvrdu možete besplatno dobiti. Svatko tko nešto organizira ne može reći da ne može voditi računa o tome, jer možete u trenutku očitati digitalnu potvrdu. Klubovi na otvorenom moći će raditi pod uvjetom da svi koji tamo dođu budu u skupini osoba koje budu u tri uvjeta koja su potrebna za dobivanje covid putovnica", kazao je ministar.

“Unutarnji prostor je prostor koji je itekako pogodan za širenje virusa, s obzirom na to da smo u ljeti i da se više manje sve odvija na otvorenom prostoru, o tome zasad ne razmišljamo. Ukoliko nam bude situacija dobra, ukoliko cijeli ovaj sustav cijepljenih bude takav da bude veliki broj procijepljenih, onda se to može korigirati”, dodao je.

Ministar kaže da su covid potvrde za građane besplatne, dostupne i jednostavne.

“Cjepiva ima i više nego što je potrebno. Cjepivo nije problem. Digitalne potvrde u roku nekoliko desetaka sekunda svatko može dobiti. Napravili smo ovu aplikaciju koja je široko dostupna. Vi kao građanin možete vidjeti koliko je ova aplikacija jednostavno. Kao i kad se ulazi u kazalište i sportsku dvoranu, morate pokazati kartu, ova digitalna potvrda ne uzima nikome više vremena”, rekao je.

Upitan je i da komentira izjavu predsjednika Milanovića o neizboru Zlate Đurđević na čelo Vrhovnog suda.

“Ne znam za tu izjavu. To je bila jedna procedura koja se odvijala sukladno Ustavu i zakona. Prijedlog nije prošao. Ako sam ja točno izračunao, oko 2/3 zastupnika nije glasovalo za taj prijedlog. Vjerojatno se ide prema trećem javnom pozivu. Ne slijedi nam ustavna kriza. Siguran sam da je to jedan postupak koji će se vjerojatno ponoviti, možda i uz bolje komuniciranje i razgovore. Kao što je jasno da je predsjednik taj koji predlaže na temelju javnog poziva i mišljenja DSV-a, tako je činjenica da o tom imenovanju u konačnici odlučuje Sabora”, rekao je Božinović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

NN
novo nenormalni
12:11 26.06.2021.

sad kad hipohondri navale na disko klubove

DU
Deleted user
12:13 26.06.2021.

Frigajte se. Ako vaše nedovoljno testirano cjepivo bude uspješno, začas ćete maknuti ove glupe zabrane, na inicijativu industrije. Ako ne bude, vratit ćete se i vi na square zero. A ako se cjepivo pokaže štetno, gorjet ćete u paklu, no na Zemlji ne očekujem da će itko od establishmenta snositi posljedice. Uvedite u međuvremenu sankcije Kini kojoj je ovaj virus pobjegao, ili bar preko UN a osigurajte da se to ne ponovi, to bi bilo nešto korisno. Tko misli da virus ne može pobjeći iz laboratorija neka potraži kako se dogodila zadnja zaraza boginjama 1978. u Velikoj Britaniji.

DH
Danijel.H...
12:58 26.06.2021.

A ljudi su mislili da je fašistrička diktatura daleko iza nas, ne neee, samo su metode sofisticiranije, prvo napraviš preko medija glupim emisijama i vijestima idiote od večine planete i dodavanjem kemije u hranu i piće i onda kompletnmi moroni postanu vaši poslušnici! Samo izmisliš lažni TEST PCR, dobiješ lažnu dijagnozu i eto gaaa, pokreneš iskonski strah u ljudima i oni će puzat! Dječja psihologija! NO TAKO TREBA BITI JER DA MASE NE ŽELE DIKTATURU, ONDA BI MASE USTALE!