jurili na dojavu

Brački vatrogasci spasili život Njemici (10) koju je ubola pčela

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Brački vatrogasci spasili život Njemici (10) koju je ubola pčela
23.08.2013.
u 19:24
“Nas smo je trojica ukrcali u vatrogasni kombi i majka je pošla s njom. Cijelim smo joj putem mjerili puls, otvarali prozore”
Pogledaj originalni članak

Vatrogasci postrojbe Brač, kada su se u petak oko podneva vraćali s gašenja požara u Postirama, nisu ni slutili da prava drama tek počinje. Vraćajući se, uz cestu su ugledali obitelj Nijemaca. Djevojčica je ležala na tlu.

– Naticala je i počela se gušiti. Ubola ju je pčela ili osa dok se vozila na skuteru. Nazvao sam naše operativno središte u Divuljama, a oni su obavijestili Hitnu medicinsku pomoć u Supetru da dođu po malenu – kaže Saša Vuković, zapovjednik postrojbe. Međutim, nakon nekoliko minuta desetogodišnjakinja je počela gubiti svijest.

– Nije bilo vremena za čekanje. Nas smo je trojica ukrcala u vatrogasni kombi i majka je pošla s njom. Cijelim smo joj putem mjerili puls, otvarali prozore, polijevali je vodom. Položili smo je na bok i pazili da se ne uguši. Ivan Jakšić, zapovjednik Operativnog područja Brač, bio je stalno na vezi. Obavijestio je Centar 112 i, kad smo stigli u supetarski Dom zdravlja, liječnica ju je čekala. Pružena joj je pomoć i vrlo je brzo došla k sebi – kaže Vuković.

>>Gladne ose i stršljene namamite u boce s pivom ili sokom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.