200 lažnih brakova

Brak s Mađaricama Srbi plaćaju 1800 eura

Foto: Thinkstock
Brak s Mađaricama Srbi plaćaju 1800 eura
30.09.2014.
u 10:43
Državljani Srbije brak su najviše koristili za radne dozvole u zemljama Europske unije, prije svega Austriji i Njemačkoj
Pogledaj originalni članak

Mađarsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv bračnog para, muža državljanina Srbije i žene mađarske državljanke, zbog sumnje da su izgradili mrežu za sklapanje brakova između srbijanskih i mađarskih državljana radi dobivanja radnih dozvola u državama Europske unije. Prema pisanju tamošnjih medija, pokrenuta je istraga protiv dvadeset četiri osobe koje su sudjelovale u sklapanju najmanje 200 takvih brakova.

Mađarske vlasti posumnjale su da nešto nije u redu kada im je prije nekoliko mjeseci u Ured za imigraciju i državljanstvo počelo stizati i po trideset vjenčanih listova dnevno u kojima je jedan od supružnika bio srbijanske, a drugi mađarske nacionalnosti. Muškarci su u pravilu bili uglavnom s juga Srbije, a mlade iz pograničnih mjesta s mađarske strane. Istraga je dosad pokazala da su fiktivni brakovi sklapani većinom u gradskim vijećnicama, a mađarski “supružnik” za to bi dobio do 1800 eura.

Supružnici su živjeli na odvojenim adresama, a fiktivne brakove muževi iz Srbije koristili su u najvećoj mjeri za dobivanje radnih dozvola u Austriji i Njemačkoj.

>>I u Splitu održano prvo gej vjenčanje, za idući tjedan najavljeno još jedno

>>Razveo se od žene jer je bila nezasitna u seksu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BA
bajo2
23:35 30.09.2014.

Dobro Jutro!

Avatar Altazar
Altazar
11:43 02.10.2014.

Mađarice su zgodne i vatrene. Ima jedan vic kada se Mađarica zaljubila u Crnogorca. Šetaju oni obalom, kaže ona njemu: "Ja tebe voljela". A on šuti. Malo kasnije: "Ja tebe ljubila". On ništa. "Mmm, ja tebe pojela". "Muči, ne jedi govna!"

SU
suncesmokvemaslina
20:58 01.10.2014.

ej mađarice "samo" za 1800e, pa tko bi za tako malo bi mlada?