POLITIKA Na pomolu nova koalicija na zagorskoj političkoj sceni

Brakom HDZ-HSS V. Hubicki županica

05.12.2008.
u 16:07
Pogledaj originalni članak

Zajednički kandidat HDZ-a i HSS-a za krapinsko-zagorskog župana, bolje reći županicu, trebala bi biti haesesovka Vlasta Hubicki. Oba mjesta kandidata za zamjenike županice trebala bi pripasti HDZ-u.

Politički kuloari
Rezultat je to, kako se može čuti u političkim kuloarima, dogovora na najvišoj razini stranaka, na državnoj razini. Iako je potvrdu te vijesti nemoguće dobiti, ona se snažno proširila zagorskom političkom scenom, a procurila je iz HDZ-a. Još od prvih razgovora HDZ-a i HSS-a predsjednica zagorskoga HSS-a i zagorska županica šest godina, u dva mandata koalicijske vlasti Vlasta Hubicki, zatražila je mjesto župana.

Iako su se zagorski hadezeovci tomu očekivano suprotstavili, s obzirom na to da realno HDZ u Zagorju vrijedi mnogo više glasova no HSS, druga strana u tome nije popuštala. S obzirom na to da je odmah bilo jasno da dogovora među zagorskim čelnicima HDZ-a i HSS-a neće biti tako brzo, obje stranke odlučile su čekati što će odlučiti središnjice. Prema informacijama iz HDZ-a, o strateškom savezu s HSS-om i HSLS-om počelo se raspravljati na najvišoj razini tih stranaka.

HSS ide u desno
Prema tim informacijama, Krapinsko-zagorska županija trebala bi pripasti HSS-u, kao jedna od pet županija koje bi u Hrvatskoj, u koaliciji HDZ-a i HSS-a, trebale pripasti HSS-u. Iako je teško govoriti o bilo kakvom ultimatumu, nedavno nam je jedan visokopozicionirani zagorski haesesovac rekao kako će oni s onima tko im da mjesto župana.

Kako je kristalno jasno da to ni u kojoj kombinaciji na ljevici ne mogu dobiti, u HSS-u su se odlučili prestrojiti udesno. Iz više hadezeovih izvora potvrđeno nam je da HSS traži mjesto župana kao uvjet za suradnju.

S obzirom na to da je ne tako davno, za promjena dviju županica na čelu županije HDZ nudio HSS-u sklapanje nove koalicije, a zauzvrat Vlasti Hubicki ostanak na mjestu županice, ne treba čuditi ako zagorski HDZ stane iza Vlaste Hubicki kao kandidatkinje za županicu. U cijeloj priči svoje bi mjesto trebao naći i ZS, koji je sa HSS-om još na prošlim parlamentarnim izborima dogovorio dugoročnu suradnju.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr