Predstavnici 15-ak zadarskih braniteljskih udruga izdali priopćenje o podršci Milanu Bandiću u 2. krugu predsjedničkih izbora

Branitelji: Dignimo svoj glas protiv Ive Josipovića

Foto: Mladen Mandić
Branitelji: Dignimo svoj glas protiv Ive Josipovića
30.12.2009.
u 12:44
Branitelji tvrde kako je njihov prijatelj Milan Bandić čovjek koji svojem narodu, vjeri i vrijednostima Domovinskog rata nikad ne okreće leđa.
Pogledaj originalni članak

ZADAR - Predstavnici petnaestak braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata s područja Zadra i Zadarske županije izdalo je danas priopćenje u kojem pozivaju sve svoje članove, suborce i prijatelje da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasuju za neovisnoga kandidata Milana Bandića. Priopćenje je rezultat sinoćnjeg dogovora predstavnika tih udruga sa zadarskim stožerom Milana Bandića iz kojeg su ih pozvali na suradnju. To priopćenje prenosimo u cijelosti:

Proglas braniteljskih udruga Zadarske županije i stradalnika Domovinskog rata
 
Zadar, 29. prosinca 2009. godine
''PET DO DVANAEST''

Sve udruge proizišle iz Domovinskog rata Zadarske županije smatraju nužnim oglasiti se te svojim članovima - sudionicima Domovinskog rata i ostalim građanima iznijeti svoj stav u vezi s izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Mi, predstavnici braniteljskih udruga, uvažavajući sve svoje članove, suborce i prijatelje, smatramo:

·         Ako smo znali stvarati i braniti državu Hrvatsku, danas možemo zdravo razmišljati, prosuđivati i birati. U prvom krugu ovih izbora svatko je imao mogućnost opredijeliti se za jednog od ponuđenih kandidata, prema svojim osobnim saznanjima i sklonostima.  Međutim, sada je došao trenutak da svojim glasom moramo birati ne samo kandidata, nego buduću politiku Republike Hrvatske.

·         O važnosti valjanog obnašanja predsjedničke dužnosti i o presudnoj važnosti izlaska na izbore najbolje svjedoči iskustvo koje smo doživjeli u proteklih deset godina predsjednikovanja tajnog haaškog svjedoka Stjepana Mesića.

·         Uvjereni smo da naši prijatelji, suborci, a ni ostali građani ne žele nastavak te i takve politike, politike bez duhovnih vrijednosti, bez vjere, križa i krunice, bez poštovanja tradicionalnih vrijednosti hrvatskog čovjeka.

·         Dignimo svoj glas protiv Ive Josipovića, suradnika haaškog tužiteljstva, dignimo glas protiv bezvjerca - tobožnjeg "agnostika" - koji za našu najslavniju oslobodilačku akciju "Oluju" tvrdi da je etničko čišćenje.

·         Spriječimo da vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske bude čovjek koji je naše heroje - hrvatske generale otjerao u haaške kazamate.

Dragi prijatelji, sve Vas pozivamo da se pridružite stavu udruga proizišlih iz Domovinskog rata Zadarske županije. Pokažimo našu snagu i odlučnost, budimo jedno kao i u onim strašnim i slavnim trenucima rata. Pokažimo našu jedinstvenost i odanost idealu slobodne i demokratske, samosvojne i ponosne hrvatske države. Upravo za takvu državu se zalaže naš prijatelj Milan Bandić, čovjek koji svojem narodu, vjeri i vrijednostima Domovinskog rata nikad ne okreće leđa.

Izađimo na izbore 10. siječnja i dajmo glas Milanu Bandiću - boljem i drukčijem predsjedniku Republike Hrvatske.

Braniteljske udruge grada Zadra i Zadarske županije posebno su ponosne na svog gradonačelnika, dr. Zvonimira Vrančića što je i kao uvijek do sada osjetio bilo branitelja, puka ovoga grada i županije, te mu ovom prilikom izražavamo bezrezervnu potporu.

Koordinacija braniteljskih udruga Zadarske županije:

1.    Udruga Veterana 4. brigade - Zadarska županija

2.    UHDDR Zadarske županije

3.    UHDDR Grada Zadra

4.    UDRUGA HVIDR-a Zadar

5.    Nezavisni dragovoljci hrvatski - podružnica Zadar

6.    Udruga Prvi hrvatski redarstvenik - podružnica Zadar

7.    Udruga zadarskih tenkista, Zadar

8.    Udruga pripadnika SG SOD ''DAMIR TOMLJANOVIĆ - GAVRAN'' Zadar

9.    Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske - podružnica Zadar

10.  Udruga Hrvatski bojovnik

11.  Udruga branitelja oboljelih od PTSP-a Zadar

12.  Udruga ''Žene u Domovinskom ratu'' Zadar

13.  Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata - podružnica Zadar

14.  Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije

15.  Zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja, Marko Miljanić

16.  Ivo Markulin, prof.

17.  Zvonimir Pandžić, dipl. ing.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

ZE
zeky
16:31 30.12.2009.

E moji dragi branitelji, bas bi vam taj drug bandic prvi okrenuo leda kao sto je to i u proslosti vec ucinio, on sada samo tako prica da bi pridobio vise glasova, najgori su takvi sto mijenjaju stalno bandire, njima nije za vjerovat, ostavite se corava posla, jer nikad ne znas sta ti iza leda radi.

BO
Bojovnik
13:09 30.12.2009.

Hahaha, joj koja skupina probisvijetova...Sramotite nas branitelje sa takvim glupostima,gospodo primite se posla, a ne kenjajte.Pitajte si vašega Bandića dali uopće znade Lijepu našu, tu istu Lijepu našu za koju ste se borili.Ne sramotite nas ostale.

TC
tomo crni
13:09 30.12.2009.

hdz+sdp+mesic= trokraka lopovsko izdajnicka hobotnica