smanjenje deficita

Branko Grčić: 'Nećemo dizati poreze, ali ćemo povećati trošarine'

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Branko Grčić: 'Nećemo dizati poreze, ali ćemo povećati trošarine'
15.04.2015.
u 10:11
Možemo to odraditi a da ne dižemo poreze i ne diramo u plaće, socijalna davanja i mirovine, rekao je Grčić
Pogledaj originalni članak

Je li Europska komisija zadovoljna mjerama za smanjenje deficita koje su predložili u utorak u Bruxellesu ministri Boris Lalovac i Branko Grčić, znat će se u svibnju. Vlada je predložila uštedu od 1,5 milijardi, a Bruxelles je tražio dodatnu uštedu od 1,3 milijarde kuna.  

– Bilo je puno dramatičnijih situacija i mi ćemo ovo riješiti – rekao je  Branko Grčić u emisiji Hrvatskog radija ''A sada Vlada''.

– Mjere smo već pripremili, a u idućih tjedan dana pripremit ćemo dodatne mjere. Možemo to odraditi, a da ne dižemo poreze i ne diramo u plaće, socijalna davanja i mirovine. Mogu se povećati neke naknade, smanjiti materijalni troškovi te subvencije i dio investicija – rekao je Grčić i naglasio da se mogu povećati trošarine.

>> Moscovici: Imate još posla želite li izbjeći pojačani nadzor. A ostalo je malo vremena

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

Avatar Neron
Neron
10:24 15.04.2015.

Sad će još Branko "Nije šija nego vrat" Grčić objasniti da je bolje za naše zdravlje ako izbacimo jedan obrok jer smo statistički kao narod malo pretili. Ozbiljno, može on porez razlikovati od trošarina, ali ako ide i iz mog džepa (a iz čijeg će ići?) onda je to novi namet, povećanja harača - nazovite to kako želite.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:21 15.04.2015.

Ovaj još nije podnio ostavku nakon svih "uspjeha" u ekonomiji zadnje tri godine?

HR
H.R.T.99
10:26 15.04.2015.

Umjesto da smanje troškove nesposobnjakovići povisuju trošarine. Još jedan udarac na godpodarstvo. G. Grčiću vi se ponašate kao da ste sami sebi svrha a mi "ovce" koje vas moraju trpiti. Vrijeme je za ostavku.