Optužba

Brem: Otkazujem motokros-spektakl u Areni zbog prijetnje pištoljem

Foto: Željko Hladika/Pixsell
Brem: Otkazujem motokros-spektakl u Areni zbog prijetnje pištoljem
10.11.2009.
u 23:47
Tvrdi da su ga iz Arene Zagreb, Holdingove tvrtke koja upravlja dvoranom, ucjenjivali, a netko mu je, kaže, prijetio i pištoljem.
Pogledaj originalni članak

Veliki spektakl u motokrosu “Night of the jumps” koji se u Areni trebao održati 13. i 14. studenoga otkazan je u posljednji čas. Naime, u utorak ga je otkazao organizator Austrijanac Helmut Brem. Tvrdi da su ga iz Arene Zagreb, Holdingove tvrtke koja upravlja dvoranom, ucjenjivali, a netko mu je, kaže, prijetio i pištoljem.

Hrvatski običaji

– Potpisali smo ugovor s Arenom Zagreb i sve je u početku bilo dobro. Zapelo je kada smo im rekli da se želimo koristiti zaštitarskim i uslugama cateringa tvrtki s kojima i inače surađujemo. Oni su nas počeli ucjenjivati tražeći da moramo pristati da nam usluge zaštite i cateringa pružaju kuće s kojima Arena ima ugovor. Sa zaštitarima (tvrtka Bilić-Erić, op.a.) još smo se nekako i dogovorili, ali ne i s Lidom koji obavlja catering.

Netko me, ne predstavivši se, nazvao i prijetio mi pištoljem ako ne pristanem na njihove uvjete. Još ne znam treba li to tumačiti kao stvarnu prijetnju ili je to kod vas u Hrvatskoj normalan način pritiskanja poslovnih partnera – rekao nam je u utorak Brem. Njegovim tvrdnjama o prijetnji oružjem užasnut je Nikola Bušleta iz Lida.

Karte (ni)su problem

– Neugodno sam iznenađen da našu tvrtku netko povezuje s pištoljem. Inače, mi smo s gospodinom Bremom kontaktirali prije i nikakav problem nije se dao naslutiti. Uostalom, ako on želi neki poseban catering, mi bismo pronašli rješenje.

Slično je bilo i s Beyonce kada smo se dogovorili da za nju i ekipu kuha njihov tim, a mi smo radili ostatak cateringa – rekao je Bušleta. Zdenko Antunović, direktor Arene Zagreb, odbacuje sve optužbe Austrijanaca.

– Ma, glavni je razlog otkazivanja spektakla vjerojatno slaba prodaja karata koje su preskupe – kaže Antunović. Brem tvrdi da je dosad prodao 7000 karata i da nije u tome problem. Kaže da je razočaran poslovanjem u Hrvatskoj i da je izgubio 120.000 eura potrošenih za reklame, plakate i drugu promidžbu.

Cijela ova zavrzlama mogla bi dobiti sudski epilog. – Ovo je prvi put da moramo otkazati spektakl “Nights of the jump” – kaže Helmut Brem, a Antunović kaže slično: – Ovo je prvi put da netko otkazuje ugovoreni termin u Areni.

– Ugovorili smo dvodnevni najam za 250.000 kuna, a isplaćeno nam je samo 54.000 kuna jamčevine. Ako itko ikoga bude tužio, to ćemo biti mi – rekao je Antunović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RA
rakun235
09:36 11.11.2009.

talibani,sta vi radite

LI
LittleRed
10:52 13.11.2009.

Arena i Lido mafija.