Brkić odgovorio Ilčiću

'Nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici svima dociraju'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ladislav Ilčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ladislav Ilčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milijan Brkić
10.03.2017.
u 19:03
"Ilčić se očito probudio iz zimskog sna pa s jedne strane koristi benefite, a sad mu odjednom taj partnerski odnos zbog kojeg je i bio savjetnik odjednom nije vjerodostojan", napisao je Brkić.
Pogledaj originalni članak

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić preko Facebooka je žestoko odgovorio Ladislavu Ilčiću koji je danas objavio da napušta mjesto posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade za ljudska prava i kreće u utrku za varaždinskog gradonačelnika. 

Brkić je odgovorio na Ilčićeve kritike da HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina "živi na potpuno suprotan način" od onoga koji je svojstven demokršćanima.

"Ilčić se probudio iz zimskog sna"

Zamjenik predsjednika HDZ-a u statusu naslovljenom "nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici svima dociraju" piše da "HDZ nije napravio zaokret u odnosu na demokršćanski smjer, ali izgleda da su uvijek bolji ovi koji su nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici pa svima dociraju.". 

Piše da svatko ima pravo na svoj stav, no da sve treba staviti u kontekst vremena i okolnosti, što su u slučaju Ilčića predstojeći lokalni izbori.

"Nije riječ o nikakvom raskolu, već početku kampanje za lokalne izbore. G. Ilčić se očito probudio iz zimskog sna pa s jedne strane koristi benefite, do jučer je bio savjetnik i uredno je primao plaću, a sad mu odjednom taj partnerski odnos zbog kojeg je i bio savjetnik odjednom nije vjerodostojan. To govori o njemu i njegovoj vjerodostojnosti", zaključio je Brkić.

 

>>llčić podnio ostavku, više nije savjetnik Stieru: Kandidat HDZ-a u Varaždinu živi životom koji je suprotan demokršćanskom

>>Varaždinski HDZ stao u obranu Damira Habijana od prozivki Ladislava Ilčića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

SL
slivnevode
20:15 10.03.2017.

I još nešto. Ovo što radi Ilčić, odrađuje posao onog krila istinskih hadezeovaca koji šute ali doći će i njihovih pet minuta...A na koji ćeš onda rezervni položaj Vaso? Možeš svirati violončelo. Priča se da ti donosi mir, da si se produhovio otkad ga sviraš, da nisi više prgav svadljiv....Bravo, a ideali Vaso...

Avatar Ada
Ada
20:40 10.03.2017.

Mene zanima zna li Brkić išta više o kršćanstvu i Katoličkoj Crkvi od onoga što je učio (namjerno ne kažem naučio) na vjeronauku kao dijete. Nadrikatolici (ili kako to jedan karizmatik lijepo kaza "mimokatolici") su upravo oni koji Crkvu smatraju servisom kojega uzimaju kad im treba usluga, a o njenom učenju nemaju pojma. Biti kršćanin znači zagovarati sve vrijednosti kršćanstva, a ne samo one pomodne s kojima se, eto, slažemo, jer od nas ne zahtijevaju nikakav trud. Sablazan je zvati se kršćaninom, a zastupati vrijednosti koje se kose sa kršćanstvom. O tome je govorio Ilčić.

HO
Hodajucalaz
14:42 11.03.2017.

Vaso ovom glupom izjavom otjerao si deset posto birača HDZ-e, Vaso od kud tebe u politici sto ti uopce znaš o politici i koji je tvoj poziv, zanimanje, za što si se školivao Vaso. Teško stranci kojoj je ovaj lik ne zamjenik predsjednika nego portir na vratima.