BOLJE VIDE

Brodskim će ulicama patrolirati plavci na biciklima

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
policija bicikli (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
policija bicikli (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
policija bicikli (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
policija bicikli (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
policija bicikli (1)
22.04.2013.
u 19:23
Biciklisti će prvenstveno raditi na prevenciji kaznenih djela i prekršaja te voditi računa o pješacima i drugim biciklistima
Pogledaj originalni članak

Ulicama Slavonskog Broda uskoro će patrolirati policajci na biciklima! Nakon kontakt policajaca, patrola u automobilima te policajaca na motorima, Policijska uprava brodsko-posavska pojačala se i biciklističkim ophodnjama, koje će u narednom vremenu biti maksimalno uključene u svakodnevne policijske zadaće.

- Nekima će se ova novost možda učiniti čudnom, ali policajac na biciklu sigurno može uočiti više pojava i događaja važnih za policiju od onoga u autu. Biciklisti će prvenstveno raditi na prevenciji kaznenih djela i prekršaja te voditi računa o pješacima i drugim biciklistima i njihovu ponašanju u prometu – rekao je načelnik PU brodsko-posavske Ante Zovak. Tri bicikla vrijedna 12 tisuća kuna policiji je donirao Grad Slavonski Brod, a dodatnom opremom opskrbili su se uz pomoć Međunarodne policijske organizacije (IPA) i sindikata. Ukoliko se pokaže potreba, moguće je da će ih biti i više.

- Biciklistička ophodnja sigurno ima svoje mjesto u gradu. Nažalost, nemamo puno biciklističkih straza, pa ćemo u suradnji s policijom pokušati povećati njihov broj i tako pridonijeti manjem broju prometnih nezgoda s biciklistima – rekao je gradonačelnik Mirko Duspara. Policajci na biciklima će u dane vikenda redovito provoditi vožnje na relaciji od stadiona Marsonije do Poloja i natrag, educirati druge bicikliste o sigurnoj vožnji i poticati mlade na korištenje bicikla u smislu bavljenja sportom i zdravog načina života.

>> Sigurnost na vodičkim plažama čuvaju \'plavci\' na biciklima

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.