GORDAN JANDROKOVIĆ:

'Brutalni napadi na Izrael ujedno su i udari na vrijednosti koje dijeli cijeli civilizirani svijet'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Konferenciija za medije Gordana Jandrokovića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Gordan Jandroković o načinu rada Hrvatskoga sabora nakon ukidanja epidemije
12.10.2023.
u 14:38
"Zbog takvog terorističkog čina i zastrašujućih okolnosti Hrvatska izražava snažnu solidarnost s izraelskim narodom i Državom Izrael", rekao je Jandroković
Pogledaj originalni članak

Brutalni napadi na Izrael udari su na vrijednosti koje dijeli cijeli civilizirani svijet: slobodu, mir, demokraciju i zaštitu temeljnih ljudskih prava i zato Hrvatska stoji solidarna s Izraelom, poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, priopćeno je u četvrtak.

Jandroković je govoru pred sinoćnji koncert u Lisinskom u povodu 75 godina osnutka Države Izrael rekao da se ta obljetnica odvija u "okolnostima neljudskih i svirepih zločina koje je Hamas počinio nad izraelskim civilima, uključujući starije osobe, žene i djecu", navodi se u saborskom priopćenju u četvrtak.

"Zbog takvog terorističkog čina i zastrašujućih okolnosti Hrvatska izražava snažnu solidarnost s izraelskim narodom i Državom Izrael", rekao je. "Brutalni napadi na Izrael ujedno su i udari na vrijednosti koje dijeli cijeli civilizirani svijet: slobodu, mir, demokraciju i zaštitu temeljnih ljudskih prava", naglasio je Jandroković.

VEZANI ČLANCI: 

Uz snažnu osudu zločina Hamasa i potporu Izraelu u borbi za slobodu i opstojnost, predsjednik Sabora podsjetio je na krvavi put kojim je Hrvatska stekla neovisnost.

"Hrvatski narod, koji se teško i mukotrpno izborio za vlastitu slobodu, vrlo dobro pamti tko su mu na tom putu bili pravi prijatelji", rekao je prema priopćenju.

"Stoga, u trenutku kada je prijateljskom Izraelu potrebna solidarnost, pomoć i potpora Hrvatska će ju jasno i nedvosmisleno pružiti", obećao je.

VIDEO Izraelske obrambene snage objavile su snimke pogođenih ciljeva u Gazi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SA
samader
19:00 12.10.2023.

Izraelska vlada svjesno je žrtvovala svoje građane, samo da ima opravdanje da počisti 2 miliona Palestinaca sa lica zemlje. Znamo da je Izrael nosioc novog svjetskog poretka, čiji ste svi vi sluge i lokalni izdajnici. Nadam se da je plaća dobra i da opravdava izdaju.