Abrini otkrio istražiteljima

Bruxelleski teroristi planirali i napad na Euro u Francuskoj

Foto: Reuters/PIXSELL
Stade de France
Foto: Reuters/PIXSELL
Mohamed Abrini terorizam Belgija
Foto: Reuters/PIXSELL
Mohamed Abrini terorizam Belgija
Foto: Reuters/PIXSELL
Mohamed Abrini terorizam Belgija
Foto: Reuters/PIXSELL
Mohamed Abrini terorizam Belgija
Foto: Reuters/PIXSELL
Mohamed Abrini
Foto: Reuters/PIXSELL
Mohamed Abrini
11.04.2016.
u 17:01
Tri dana nakon uhićenja Salaha Abdeslama i napisa u medijima da surađuje s policijom, teroristi su promijenili "metu" i izveli koordinirane napade u Bruxellesu.
Pogledaj originalni članak

Teroristička ćelija koja je izvela napade na Bruxelles i Pariz navodno je planirala još jedan napad tijekom Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj ovog ljeta, piše Guardian

Francuske novine Libération izvijestile su da da je Mohamed Abrini, koji je uhićen u petak, kazao belgijskim istražiteljima da prvotni plan islamista nije bio napad na Bruxelles.  Umjesto toga, grupa je planirala još jedan napad u Francuskoj, nakon serije samoubilačkih napada i ubojstava u studenom u kojima je ubijeno 130 ljudi u Parizu. Liberation je objavio kako je Abrini kazao da su planirali novu akciju tijekom ljeta na Europskom nogometnom prvenstvu. 

Abrini je otkrio da su se teroristi bojali da im je policija već "za petama" nakon uhićenja Salaha Abdeslama. Tri dana nakon njegova uhićenja i napisa u medijima da surađuje s policijom, teroristi su promijenili "metu" i izveli koordinirane napade u zračnoj luci i podzemnoj željeznici u Bruxellesu.

 Istražitelji su utvrdili jasnu vezu između terorista koji su izveli napade u Parizu i Bruxellesu za koje je odgovornost preuzela teroristička organizacija Islamska država (ISIL)

Europsko prvenstvo održava se u 10 francuskih gradova od 10. lipnja do 10. srpnja, a utakmica otvaranja i finale održat će se na pariškom stadionu Stade de France koji je također bio meta napada 13. studenog prošle godine. 

>>Teroristi se registrirali u Hrvatskoj dan nakon napada na Pariz

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NE
Nemanadimak
17:28 11.04.2016.

Pa eto vi mu sada vjerujte, vjerojatno ne govori istinu i samo se sprda sa policijom. Jos ce na kraju postati pocastan gradjanin.

ST
Startrack
17:33 11.04.2016.

To planirali nebi ja stavio u proslo vrjeme. Na hiljade terorista je jos u z Europi i sigurno nesto planiraju za Euro.

ME
Menjik
20:28 11.04.2016.

Pa nije prvenstvo ni pocelo, imaju izbje... em teroristi jos vremena isplanirati nesto. Ko da su ovih par iz pariza i brüssela bili jedini.