Pomoć

Čak 74 posto korisnika socijalne pomoći romske je nacionalnosti

Foto: 'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
Čak 74 posto korisnika socijalne pomoći romske je nacionalnosti
19.04.2011.
u 15:53
– Kao korisnici stalne pomoći u velikom broju pojavljuju se radno sposobni građani, unatoč mjerama aktivne politike zapošljavanja – ističu u Centru
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - Broj korisnika stalne socijalne pomoći i jednokratne novčane pomoći u Međimurju raste. Prošle godine stalnu pomoć primila su 544 samca i 5173 člana obitelji, a godinu dana prije na popisu je bilo 485 korisnika manje. Shodno tome, lani je porastao i novčani iznos pomoći, sa 26,8 na 28,1 milijuna kuna.

Prema podacima čakovečkog Centra za socijalnu skrb, čak 74 posto korisnika stalne socijalne pomoći dolazi iz romske nacionalne manjine.

– Kao korisnici stalne pomoći u velikom broju pojavljuju se radno sposobni građani, unatoč mjerama aktivne politike zapošljavanja – ističu u Centru. U porastu je i broj korisnika jednokratne novčane pomoći, za koju je prošle godine isplaćeno više od četiri milijuna kuna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LU
lukavg
16:27 19.04.2011.

Nacija plaća porez, novac ide Romima. Uvijek sam za tjeranje Roma. Bitno je da se njih štiti, da su oni socijalno ugroženi. To što su me nedavno napali (maloljetan sam), što kradu, što nose bolesti i smrde nema nikakve veze. Ljudi godinama rade i štede, žrtvuju se kako bi napravili nešto svoje, kupili svoj stan ili kuću. A Romi dobivaju besplatne kuće samo zato što su lijen i neinteligentan narod te su, tobože, socijalno ugroženi. Ali naravno, oni su uvijek predmet diskriminacije. Zato je naša država ovdje gdje je.