Nesvakidašnje

Čaplje zastale u bjelini Zagorja što je vrlo rijedak prizor za ovaj kraj

Foto: 'Photoshop'
Čaplje zastale u bjelini Zagorja što je vrlo rijedak prizor za ovaj kraj
10.03.2010.
u 16:45
Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima izašli su na teren kako bi vidjeli izvidjeli situaciju u Zagorju, koju je donijelo jako snježno nevrijeme, a naišli su na ovaj, za Zagorje rijedak prizor.
Pogledaj originalni članak

Ovaj lijep i zanimljiv prizor fotografirala sam iz automobila, jer me bilo strah da ne odlete ako izađem van. Gledam ih već par dana i primijetila sam da ne reagiraju na automobile i, evo, uspjela sam ih fotografirati, prepričava Dijana Klasić, djelatnica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije, koja je čaplje snimila u Mokricama, uz cestu koja vodi do naplatnih kućica autoceste Zagreb - Macelj.

Inače, djelatnici Javne ustanove izašli su na teren kako bi vidjeli izvidjeli situaciju u Zagorju, koju je donijelo jako snježno nevrijeme, a naišli su na ovaj, za Zagorje rijedak prizor.

Zaustavila ih mećava

– To je jedna od dvije vrste čaplji koje Hrvatsku nastanjuju tijekom cijele godine, a najčešće ih se može vidjeti u Lonjskom polju i u Kopačkom ritu. U Zagorju tu zaštićenu vrstu ipak nemamo priliku tako često vidjeti, pogotovo ne u tolikom broju i na jednom mjestu – objasnili su nam u Javnoj ustanovi. – Pretpostavljam da su zastale u ovoj snježnoj mećavi da se sklone i zaštite koliko to mogu – rekla je Dijana, ponosna što je uspjela fotografirati to prirodno blago. (ab/VLM)

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.