prijevara

Časna sestra dala prevarantu 30.000 za "bolesnog brata"!

Foto: 'Filip Brala/PIXSELL'
Časna sestra dala prevarantu 30.000 za "bolesnog brata"!
14.10.2011.
u 22:10
Glumeći čovjeka u nevolji P. M. je telefonom nazvao samostan u Budvi i molio pomoć
Pogledaj originalni članak

Muškarac P. M. (43) iz Novog Zagreba prevario je časnu sestru iz budvanskog samostana franjevki Bezgrešnog začeća izvukavši od nje 30.000 eura za svog "bolesnog brata"!

Prevaranta su policajci iz Trnja, u suradnji s kolegama iz Dubrovačko-neretvanske županije, osumnjičili za prijevaru, koju je Zagrepčanin pažljivo isplanirao i proveo prošlog mjeseca.

Tražio tri puta novac

Najprije je pomno istražio teren. Tako je Zagrepčanin prvi puta u rujnu nazvao samostan časnih sestara franjevki Bezgrešnog začeća iz Petrovca pokraj Budve u Crnoj Gori. Javila mu se uslužna časna sestra.

– Dobar dan, ja sam ugledni čovjek. Znate, djelatnik sam jedne banke iz inozemstva i trebala bi mi vaša pomoć – rekao je predstavivši se lažnim imenom i prezimenom. Časnoj je to, izgleda, zvučalo dovoljno vjerodostojno te ga je pažljivo saslušala.

– Znate, imam bolesnog brata i treba mi novac za njegovo liječenje – objasnio je P. M. molećivim glasom.

Dobrohotna sestra u molbama lažnog bankara vjerojatno je vidjela priliku da učini dobro djelo te je odlučila uslišiti njegove molbe. Dogovorili su se da mu pošalje novac iz Budve autobusom. No, tu pohlepi bešćutnog prevaranta nije bio kraj. Nazvao je još jednom i tražio još novca – te uspio.

Jedna od sestara mu je u i drugi put autobusom poslala novac u Zagreb. Ukupno je od časne uspio izvući oko 30.000 eura, odnosno 223 tisuće kuna. Časna je posumnjala da nešto nije u redu kada ju je pohlepni Zagrepčanin i treći put nazvao i tražio još novca. Tada je prijevaru prijavila policiji, koja je prevaranta pronašla i uhitila.

Poznat policiji

P. M. je kazneno prijavljen za prijevaru te je nakon kriminalističkog istraživanja odveden pritvorskom nadzorniku, a očekuje ga ispitivanje pred tužiteljstvom.

Prevarant je otprije poznat zagrebačkoj policiji po razbojstvima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

BO
boni
16:03 16.10.2011.

s čime se bavi ova sestrica, da ima toliko novca

OB
-obrisani-
23:18 14.10.2011.

a šta ti je vatikan....a ne ovi moji popovi što voze golf II ili yugo

DO
doktorica
07:49 15.10.2011.

od kuda joj toliki novac