slavko Linić:

'Čavlović Smiljanec nije odgovorna za propuste i može nastaviti raditi'

Foto: Patrik Macek/PIXSEL
'Čavlović Smiljanec nije odgovorna za propuste i može nastaviti raditi'
27.04.2014.
u 12:55
Protiv nje je pokrenuta istraga zbog stopiranja naplate gotovo 12 milijuna kuna duga tvrtke OLT.
Pogledaj originalni članak

Ministar financija Slavko Linić danas je u priopćenju objavljenom na stranicama ministarstva objavio kako nije bilo odgovornosti ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec za učinjene propuste u Područnom uredu Osijek u slučaju stopiranja naplate duga tvrtke OLT.

- S obzirom na kaznene prijave u predmetu OLT d.d. Osijek organima pravosuđa i policije dostupni su svi dokumenti s kojima raspolažemo u Ministarstvu financija kao i rezultati svih postupaka vođenih u ministarstvu. S tim u vezi ravnateljica Čavlović Smiljanec obnašanjem svoje dužnosti ne može utjecati na daljnju istragu u povodu proširenja kaznene prijave. Iz svega iznesenog ocjenjujem da ravnateljica može nastaviti obnašanje dužnosti ravnateljice Porezne uprave, pomoćnika ministra financija - stoji u Linićevu priopćenju uz koje je navedena i cijela kronologija slučaja koju možete pročitati ovdje.

U priopćenju se navodi i kako je Pročelnica Područnog ureda Osijek dana 22. studenog 2013. godine dostavila svoju izjavu kojom ona osobno nakon konzultacija sa ravnateljicom Porezne uprave u postupku odobrenja neuspješnog reprograma izdaje nalog svojim djelatnicima u Područnom uredu Osijek za blokadu računa tvrtke OLT.

Foto: Ministarstvo financija

Čavlović Smiljanec se očitovala na pokretanje istrage protiv nje zbog stopiranja naplate gotovo 12 milijuna kuna duga tvrtke OLT, tada u vlasništvu osječkog poduzetnika Željka Biloša. Istražitelji sumnjaju da je Čavlović Smiljanec zapovjedila donedavnoj pročelnici ispostave Porezne uprave u Osijeku Ružici Kovačević da "blokira" ovrhu. Kako je pisao Večernji list, policija je podnijela kaznenu prijavu prije nekoliko dana, a USKOK je ispisao nalog za otvaranje istrage koji je, tvrde naši izvori, već stigao u Poreznu upravu. Sumnjiči ju se navodno za kazneno djelo trgovanja utjecajem, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

>>Podmeću mi oni koji godinama nisu radili svoj posao

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 81

CA
comical_Ali_Srboljub
13:08 27.04.2014.

Ok,znaci Linic je na celu piramide...sada je i sluzbeno

V6
vukovarac 61
13:11 27.04.2014.

Kada Slavko kaže da nije kriva,onda NIJE KRIVA i "tačka".

UR
uragan
13:11 27.04.2014.

U redu onda moramo raspustiti USKOK, POLICIJU i sve dati PARTIJI, Slavko tko je naredio Čavlovićki da dvije ipol godine drži predmet u ladici. Jeli nekoga spomenuti gazda financirao u Osijeku i koga, dakle 2,5 godina Čavlovićka nije djelovala, nego je i šefici u Osijeku naredila da ne djeluje, i dalje može obnašati funkciju šefice, moguće samo u džungli