turbo limač

Čeka se otvaranje stečaja nad tvrtkom Adria design

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Čeka se otvaranje stečaja nad tvrtkom Adria design
21.02.2012.
u 14:01
Radnice su poslane na kolektivni godišnji odmor. Nisu dobile tri zaostale plaće, radne knjižice ni otpremnine
Pogledaj originalni članak

– Još nije pokrenut stečajni postupak nad tvrtkom Adria design koja je prije 13 mjeseci preuzela trgovine Turbo Limača. Očekujem da će se to dogoditi u sljedećih nekoliko dana jer sam uime radnica podnio prijedlog za otvaranje stečaja – kazao je za Večernji list splitski odvjetnik Vinko Ljubičić, pravni zastupnik četrnaest radnica Turbo Limača koje su puna tri tjedna danonoćno čuvale svoju trgovinu u PC Jokeru. Jučer su ih dočekala zatvorena vrata trgovine na kojima je promijenjena brava.

Radnice su poslane na kolektivni godišnji odmor. Nisu im isplaćene tri zaostale plaće, nisu dobile radne knjižice ni otpremnine. Rečeno im je da se jave stečajnom upravitelju kad se otvori stečajni postupak na Trgovačkom sudu.

U prostor su "ušli" Kerumovi ljudi prije nego je proglašen stečaj. Tvrtka Adria design srpskog biznismena Slobodana Vučićevića, doznajemo od radnica, Kerumu je za najam u PC Jokeru navodno dužna oko 400 tisuća kuna, a Magma mu je, kažu naši izvori, za najam dužna gotovo 1,5 milijuna kuna. Hoće li svoja potraživanja uspjeti namiriti robom koja je ostala u trgovini, teško je prognozirati.

Odvjetnik Vinko Ljubičić najavljuje i podnošenje kaznene prijave protiv poslodavca koji je prema njegovim spoznajama posljednjih mjeseci otuđivao imovinu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

YA
yahoo
16:20 21.02.2012.

U ovoj situaciji Kerum i njegova ekipa: Siniša, Neven, Danijela, Tomo i ostali su se ponili totalno neljudski, nehumano...KATASTROFA...o tome se isto trebalo pisati...

CE
Ceca
14:31 22.02.2012.

Stvarno neljudsko Kerumovo ponašanje tim više jer je vlasnik Srbijanac. Ak niš drugo mogel mu je Kerum šenkati najamninu samo da ne remeti odnose u regiji. Neg ovak sad bu Josipović ispaštal jer bu Tadić rekel da mu nemre poslat familiju na Brijune jer ih u Hrvatskoj ne žele. Morti bu se vse ispravilo tak da Josipović plati Vučičevićev dug iz tantijema za autorska prava na svoju glazbu. U tom slučaju Tadići budu opet došli i hrvatski građani budu presretni.