prijete mu psihopati

Čerhak: DORH-u sam prešutio druge Sanaderove susrete

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
mario čerhak (1)
Foto: Luka Capar/VLM
Stol u Marcelino restoranu
Foto: Luka Capar/VLM
kamera
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
mario čerhak (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
mario čerhak (1)
Foto: Luka Capar/VLM
Stol u Marcelino restoranu
16.11.2011.
u 12:08
Mario Čerhak pozvao je novinare nakon najave Sanaderove odvjetnice da razmišlja o kaznenoj prijavi protiv njega.
Pogledaj originalni članak

Videosnimka bivšeg premijera Ive Sanadera i predsjednika uprave mađarskog MOL-a iz restorana Marcelino još uvijek nije uvrštena kao dokaz u predmetu što ga USKOK vodi protiv Sanadera na zagrebačkom Županijskom sudu, no polemike oko (ne)zakonitosti snimke i problemi ne prestaju.

Nakon što je Jadranka Sloković, Sanaderova braniteljica, prošli tjedan najavila da će razmisliti o kaznenoj prijavi protiv vlasnika restorana Marcelino, oglasio se i prozvani Mario Čerhak s kojim je pred novinare izašao i njegov pravni savjetnik, odvjetnik Silvije Hraste.

Sloković me plaši

– Gospođa Sloković od mene je napravila slučaj kriminalca, zamijenila je teze pa se više govori o meni nego o djelu koje je počinjeno u mom restoranu. Ona je mene izuzela iz predmeta, a izvan sudnice me uznemiravala i plašila, označila me kao ugostitelja sklonog snimanju gostiju i slično. Time je mene i moju suprugu dovela u uznemirujuću situaciju te navukla na mene neke psihopate koji mi sada prijete.

– Nitko od organa nije me zaštitio i zato sam morao izaći u javnost sa svojom pričom, jer to traje već dvije godine, otkako se u Nacionalu pojavila priča da je moj restoran stožer za Sanaderov povratak na vlast. To je baza ljudi kojima je cilj smijeniti premijerku Kosor, ministra Šimonovića i Karamarka – kazao je Čerhak.

Izjavio je i da mora reći "svoju istinu" jer mu je istupima J. Sloković nanesena ogromna šteta

Prešutio druge susrete

– Ispada da sam ja nekakav ugostitelj manijak, voajer koji snima svoje goste, a mi ovdje imamo videonadzor već 10 godina, naši gosti kao i službeni organi znaju da imamo videonadzor – nastavio je Čerhak pa kroz suze priznao da ga ova hajka emotivno "ubija" puno više nego poslovno.

– DORH je od mene tražio snimku i ja sam im je nakon razgovora s Bajićem dao. Odabrao sam civiliziranu opciju. Oni su inzistirali samo na jednom datumu snimke. Dozvolio sam im da uz moju nazočnost uzmu snimku, ali bez ijednog mog komentara. Prešutio sam cijelu povijest svih prijašnjih susreta. Od toga ćemo mi, obitelj i restoran imati štetu, ali ja nikad nisam izlazio sa snimkama. Tu su bili i Richard Gere, Bryan Ferry i nikada ni jedna snimka nije izašla van od nas.

Čerhak je objasnio i kako je sporna snimka stigla do USKOK-ovih istražitelja jer im je Ježić dao račun.

Najavio je da razmišlja o pravnim koracima, ali da će pričekati i vidjeti kako će se situacija razvijati.

Sanader znao za snimanje

Podsjetimo, Jadranka Sloković na prošlom je ročištu ustvrdila da je snimka nezakonita jer nije uništena u zakonski predviđenom roku.

Čerhak nije želio otkriti zašto snimka nije uništena, već je samo odgovorio da je to njegova privatna stvar.

– Novinarima do izuzeća snimke nismo nikad pokazivali snimku i nećemo dok ne bude potrebno. Ja sam jedina osoba koja je neće dati novinarima. Dokaz da nije od mene izašla jest činjenica da dvije godine nitko nije znao za to – objasnio je.

– Ja jesam ugostitelj, ali nisam društveni idiot. Ako me budu i dalje maltretirali, onda ću morati reći kako mi je bilo teško u sebi čuvati spoznaje o tim sastancima. No ja ću u cijeloj priči završiti na sunčanoj strani obale – tvrdi Čerhak.

Čerhak je na novinarski upit koliko mu je pao promet nakon cijele situacije odgovorio da je za te podatke još uvijek rano i dodao:

– Nije promet problem, živjet će Mario i bez prometa. Ovdje je problem napada na mene kao osobu koja nekog tajno snima.

– Jeste li sigurni da je Sanader znao da ga se snima?

– Gospodin je tu dolazio i nakon napisa u novinama iz 2009. Njegovo je osiguranje znalo da imamo videonadzor. Osim toga, imamo i naljepnicu koja obavještava goste da je prostor pod videonadzorom.

Osjećate li se krivim za to za što vas Sloković optužuje – da ste nezakonito snimali i da niste na vrijeme uništili snimke?

– Zašto bih se osjećao krivim jer netko ne zna svoj posao? To je pokušaj zamjene teza – zaključio je svoje obraćanje medijima vlasnik popularnoga zagrebačkog restorana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 140

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:37 16.11.2011.

Gospodin Čerhak bi trebao biti pozvan od strane suda da svjedoči da li je bilo još nekih susreta i kada. Na temelju toga bi trebalo izuzeti dodatni materijal. To što odvjetnica Sloković čini nije ništa neobično. Gospođa Sloković je višestruko javno ponizila suca Turudića i cijelo tužiteljstvo. Tako da je danas sudac Turudić izložen podsmjesima struke što je dozvolio igrokaz u svojoj sudnici gdje su dr. Sanadera doveli u kućnome ogrtaču. Sudac Turudić treba u svojoj sudnici osigurati poštovanje suda i tužiteljstva, ustava i zakona Republike Hrvatske, što je očito propustio čim je gospođi Sloković dozvolio da mu tako režira igrokaz. I to u njegovoj vlastitoj sudnici, što ukazuje na izvjesne slabosti suca što će svakako obrana iskoristiti koliko god to bude moguće.

Avatar Zag
Zag
12:55 16.11.2011.

Čerhak: DORH-u sam prešutio druge Sanaderove susrete - a onda je,valjda zakazala uplata...

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
23:09 16.11.2011.

nije losa snimka :) borac si :)