Provodi se istraga

Češki tajkun jurio u Njemačkoj: Evo koja ga kazna očekuje ako se proglasi krivim

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija
Češki tajkun jurio u Njemačkoj: Evo koja ga kazna očekuje ako se proglasi krivim
09.02.2022.
u 09:58
Video objavljen na internetu u siječnju prikazuje Radima Passera kako vozi svoj automobil brzinom od čak 417 kilometara na sat na dijelu njemačke autoceste A2
Pogledaj originalni članak

Češkom tajkunu koji je svog Bugatti Chirona vozio brzinom od 417 kilometara na sat i sve snimio prijeti novčana ili zatvorska kazna ako se proglasi krivim. On se vozio autocestom između Berlina i Hannovera, a istragu o slučaju preuzeo je njemački državni tužitelj.

Video objavljen na internetu u siječnju prikazuje Radima Passera kako vozi svoj automobil brzinom od čak 417 kilometara na sat na dijelu njemačke autoceste A2. Smatra se da je video snimljen u srpnju 2021. godine, navodi Fenix magazin

Tužiteljstvo će provesti istragu čim svi dokumenti budu zaprimljeni, rekao je glasnogovornik ureda javnog tužitelja u Stendalu. To bi se moglo dogoditi u sljedećih tjedan dana. Istragu je, naime, do sada vodila lokalna policija. 

Ako se proglasi krivim, Passeru prijeti novčana kazna ili do dvije godine zatvora. Inače, njegovo se bogatstvo procjenjuje na oko 305 milijuna dolara.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KI
kimi
12:20 09.02.2022.

Brutalno!!!

DU
Deleted user
10:14 09.02.2022.

Na većem dijelu ceste A2 je ograničenje brzine na 130, ili 120 km/h zbog gustog prometa na potezu Berlin Magdenburg Hannover. Pored toga policija mjeri na mostovima brzinu i distancu između automobila. Bolje bi bilo da je to napravio na potezu Nurnberg Leipzig Berlin. Tamo su također ograničenja, ali i potezi gdje oraničenja nema. Bez obzira na to autocesta ne bi trebala biti pista na kojoj netko testira maximalne brzine svojih jurilica. Mercedes AMG pri uključenju opcije Sport++ moli vozače da testiranje isključivo rade na pistama gdje nema prometa.